Πέμπτη 26 Γενάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Μεγάλη η απώλεια...

Η είδηση για τον αιφνίδιο και τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου ήρθε να προστεθεί σωρευτικά στο ήδη μαύρο κλίμα των ημερών. Εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του στέκεται κανείς και με θλίψη συνειδητοποιεί ότι το είδος των ανθρώπων της Τέχνης και του Πνεύματος που ορθώνουν ανάστημα στη συντριπτική επίθεση γενικευμένης αποβλάκωσης τείνει δυστυχώς προς αφανισμό ...

Κατά τα άλλα, αυτήν τη βδομάδα προβάλλονται στις αίθουσες τέσσερεις φρέσκιες ταινίες και μια σημαντική επανέκδοση του 1929 που μοιάζει σημερινά σύγχρονη.

Στην ελληνική αισθηματική ταινία «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» (2011) του Παναγιώτη Φαφούτη, τέσσερα ζευγάρια μέσα στο χάος, τα εκτυφλωτικά φώτα και τα φανταχτερά χρώματα του καρναβαλιού προσπαθούν, πίσω από τις μάσκες τους, να βρουν τον δικό τους παράδεισο. Με τους: Νατάσα Ζάγκα, Μιχάλη Φωτόπουλο, Ολια Λαζαρίδου, Ερρίκο Λίτση μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στην τρισδιάστατη, αμερικανική περιπέτεια τρόμου, φαντασίας και δράσης του 2012 και με τίτλο «UNDERWORLD: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 3D» δίνεται ακόμα πιο λυσσαλέα η μάχη μεταξύ Βρυκολάκων και Λυκάνθρωπων, με ακόμα πιο αιματηρές σκηνές μάχης μέσα σε ακόμα πιο βλοσυρή γοτθική ατμόσφαιρα. Σκηνοθέτες οι Μονς Μόρλιντ και Μπγιορν Στάιν.


ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ