Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΕΣ - ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ: Πριν περάσουν 24 ώρες από την προηγούμενη, μια νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,2 Ρίχτερ σημειώθηκε χτες στις 3.33' τα ξημερώματα, στο θαλάσσιο χώρο 46 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, δηλαδή στον ίδιο εστιακό χώρο που είχε σημειωθεί ο σεισμός των 5,3 Ρίχτερ προχτές το πρωί. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Κρήτη, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, χωρίς, όμως, να αναφερθούν κάποιες ζημιές. Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο άνθρωποι στην Κρήτη τραυματίστηκαν ελαφρά στην προσπάθειά τους να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους και να απομακρυνθούν από το σπίτι τους. Καθησυχαστικοί, πάντως, είναι οι σεισμολόγοι, οι οποίοι εκτιμούν ότι πρόκειται για μετασεισμό, που δεν έχει καμία σχέση με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Σαντορίνης που σημειώνεται τις τελευταίες μέρες. Επίσης, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές, καθώς είχαν μικρό εστιακό βάθος (γύρω στα 30 χιλιόμετρα).

ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ εκδηλώθηκε χτες τα ξημερώματα σε επτά σκάφη στη μαρίνα Αλίμου, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς. Η φωτιά ξεκίνησε από ένα σκάφος, αλλά λόγω των εύφλεκτων υλικών επεκτάθηκε και στα υπόλοιπα και πήρε διαστάσεις. Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν 11 οχήματα με 40 πυροσβέστες και δύο πυροσβεστικά πλοιάρια. Την έρευνα της υπόθεσης για τα αίτια της πυρκαγιάς, έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα, το οποίο θα διεξάγει και την προανάκριση.

ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ επιχείρηση - «σκούπα» με 46 συλλήψεις προέβη προχτές το απόγευμα η Αστυνομία κατά τη διάρκεια ελέγχων στην περιοχή της Ομόνοιας και των Εξαρχείων. Συνολικά, ελέγχθηκαν 472 άτομα, 85 οχήματα και 25 καταστήματα και προσήχθησαν 223 άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν 46 (σ.σ. τα 35 για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ για τις 14 Μάη τυπικά η εκδίκαση της υπόθεσης του δημοσιογράφου και πρώην διευθυντή της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» Σεραφείμ Φυντανίδη, που κατηγορείται για οφειλές προς το Δημόσιο από μη καταβολή ΦΠΑ ύψους 135 χιλιάδων ευρώ (μαζί με τις προσαυξήσεις). Οι δικαστές ανέστειλαν τη διαδικασία, γιατί, όπως ανέφερε ο Σ. Φυνταντίδης, υπάρχει σε εξέλιξη ρύθμιση των χρεών του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ