Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Τα μεροκάματα πείνας δε θα περάσουν

Συγκέντρωση στις πύλες της Ζώνης την Τετάρτη 1 Φλεβάρη, στη 1 μ.μ.

Με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», οι εργάτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης την Τετάρτη 1η του μήνα, με παύση εργασιών στη 1 το μεσημέρι και συγκέντρωση μία ώρα μετά στις δεξαμενές Βασιλειάδη στο λιμάνι της Δραπετσώνας, κλιμακώνουν τον αγώνα τους, για να υπερασπίσουν τις κατακτήσεις τους και τις Συλλογικές Συμβάσεις τους από την επίθεση που έχουν εξαπολύσει εφοπλιστές και εργολάβοι σε κοινό μπλοκ με τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου. Οι απαιτήσεις των εργοδοτών στη Ζώνη είναι προπομπός για όσα περιμένουν όλους τους εργάτες αν δεν ξεσηκωθούν τώρα. Στόχος της επίθεσης είναι να επιβάλουν στους εργάτες ατομικές συμβάσεις εργασίας με μεροκάματα πείνας, βγάζοντας από τη «μέση» ακόμα και ό,τι αφορά μέτρα προστασίας για να γυρίζουν στα σπίτια τους σώοι και αρτιμελείς.

Τα σωματεία, με κοινή τους ανακοίνωση, απαντούν σε όσους κατηγορούν τους εργάτες και τους αγώνες τους για το ότι η Ζώνη συρρικνώνεται. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μεταξύ άλλων, υπάρχουν εργολάβοι που αποτρέπουν άλλους εργοδότες που φέρνουν δουλειές αυτή την περίοδο στη Ζώνη. Τα σωματεία έχουν στη διάθεσή τους έγγραφο της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών με το οποίο «καλεί τους εφοπλιστές να μη φέρουν καράβια στη Ζώνη», μέχρι προφανώς να περάσουν τα αντεργατικά μέτρα, ενώ αναφέρουν ότι μετά από δική τους παρέμβαση «μπήκε για δουλειά» στη Ζώνη πλοίο της MSC, το οποίο έδιωχνε ο ΟΛΠ με το πρόσχημα ότι δεν υπάρχει θέση.

«Η κυβέρνηση - τονίζουν - του μαύρου μετώπου και η τάξη που εκπροσωπούν, η τάξη των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μεγαλεμπόρων θα βρίσκει μπροστά της παντού Χαλυβουργίες. Μας θέλουν να δουλεύουμε από τα ξημερώματα μέχρι τη νύχτα χωρίς διάλειμμα ούτε για καφέ, ούτε για φαΐ και όλα αυτά για ένα κομμάτι ψωμί. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη». «Θα πάμε τον αγώνα μας μέχρι το τέρμα. Αγώνας διαρκείας μέχρι να κάνουμε εμείς κουμάντο στη δύναμή μας και στη ζωή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ