Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συνεννοήσεις για εσωκομματικά και μνημόνιο

Συσκέψεις με υπουργούς και στελέχη είχε χτες ο Γ. Παπανδρέου

Κλιμακώνονται οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, ενόψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Πέμπτη και των διαδικασιών για την ανάδειξη νέου προέδρου το Μάρτη. Χτες, ο Γ. Παπανδρέου είχε διαδοχικές επαφές με υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Βασικός στόχος ήταν να απεμπλακούν οι εσωκομματικοί τακτικισμοί από την εξασφάλιση της ψήφου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στο νέο μνημόνιο, που απαντάει στα γενικά συμφέροντα της αστικής τάξης.

Σε σύσκεψη που έγινε το μεσημέρι στη Βουλή, συμμετείχαν ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Β. Εξαρχος, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι Χ. Πρωτόπαπας και Π. Ευθυμίου, ο εκπρόσωπος Τύπου Π. Μπεγλίτης και στενοί συνεργάτες του Γ. Παπανδρέου. Ανάμεσα σε άλλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ανεπιφύλακτη στήριξη της συγκυβέρνησης.

Σύμφωνα με διαρροές, ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε δυσαρέσκεια για τις τελευταίες δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοΐδη και δέχτηκε εισηγήσεις να του ζητήσει να παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού, ακόμα και να τον διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ενδεικτική του κλίματος είναι η δήλωση του Π. Μπεγλίτη, ότι «οι συνεχείς δηλώσεις του κ. Χρυσοχοΐδη (συνιστούν) σοβαρό πολιτικό πρόβλημα που πρέπει, άμεσα, να λυθεί. Και θα λυθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ». Νωρίτερα χτες, ο Γ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, για το νέο αντιλαϊκό μνημόνιο και το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ