Σάββατο 28 Γενάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
24ωρο
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ντίνος Παναγιωτόπουλος
Ντίνος Παναγιωτόπουλος
φωτό

Στην μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ που «έφυγε» κατά την ειρηνική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20.10.2011, προσφέρω στο Κόμμα, μέσω ΚΟΒ Παιδείας Λακωνίας, 150 ευρώ.

Βαγγέλης Μαστοράκης

***

φωτό 2

Στη μνήμη του πατέρα μου ΔΗΜΗΤΡΗ (Μήτρου) ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, που γεννήθηκε το 1925 στον Αλισσό Αχαΐας και το Γενάρη κλείνουν 8 χρόνια από το θάνατό του, ενεργού μέλους της Εθνικής Αντίστασης, με εξορίες και κακουχίες. Συνελήφθη από τη δικτατορία το 1967, συμμετείχε ενεργά στο αγροτικό - συνεταιριστικό και αυτοδιοικητικό κίνημα, υποστηρίζοντας πάντοτε με ιδεολογική και πολιτική καθαρότητα τις θέσεις του ΚΚΕ.

Επίσης, στην μνήμη, του φίλου, συγχωριανού και συντρόφου μου, βουλευτή του ΚΚΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΣΙΩΝΗ, που το Φλεβάρη συμπληρώνονται 4 χρόνια από το θάνατό του.

Προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 200 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κ. Αχαγιάς.

Κώστας Σπυρόπουλος, από Αλισσό Αχαΐας

***

φωτό

Στην μνήμη του συντρόφου ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, που έφυγε πρόσφατα, τα μέλη της ΚΟΒ Κάτω Αιγάλεω του ΚΚΕ όπου ήταν μέλος της, προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 150 ευρώ.

Για τον ίδιο λόγο, επίσης, η συντρόφισσα, γυναίκα του, Καλλιόπη, προσφέρει στην ίδια ΚΟΒ 100 ευρώ.

***

φωτό

Στις 30 Γενάρη κλείνει ένας χρόνος απ' το θάνατο της μητέρας μας, ΑΘΗΝΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ.

Στην μνήμη της, προσφέρουμε, αντί για μνημόσυνο, 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της

***

φωτό 3

Στην μνήμη της ΑΝΘΟΥΛΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΗΤΣΕΑ και ΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ.

Νίκος Καπάτος

***

φωτό

Προς τιμή στη μνήμη της αγαπημένης μας μητέρας ΑΡΕΤΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, τα παιδιά της, Θανάσης Παπαδόπουλος, Αννα Κουλουμπή, Μαρία Φαλάρη, Βούλα Αποστολοπούλου, τα εγγόνια της και η αδελφή της, προσφέρουμε: στο ΚΚΕ 50 ευρώ, στο ΠΑΜΕ 50 ευρώ, στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ και στον ταξικό αγώνα των χαλυβουρών 50 ευρώ. Καλή δύναμη και νικηφόρα συνέχεια.

Χρήστος Μητσέας
Χρήστος Μητσέας
***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού και συντρόφου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΖΗΡΟΥ, που πέθανε την 23/11/2011, καταγόμενος από το Χατζή Αιγιάλειας, Αντιστασιακού, προσφέρω 100 ευρώ στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε πιστός οπαδός μέχρι το τέλος της ζωής του, μέσω ΚΟΒ Αιγιάλειας.

Ο αδελφός του, Ζήρος Χρήστος.

***

φωτό

Στην μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΕΜΠΕΡΑ, του παιδιού που με το χαμόγελο στα χείλη έδωσε όλες τις μάχες μέχρι και την τελευταία στιγμή, η Βαγγελιώ Παπαϊωάννου προσφέρει στο ΚΚΕ 40 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Διονύσου.

***

φωτό

Στις 14 Σεπτέμβρη 2011 έφυγε, αναπάντεχα, από τη ζωή η αγωνίστρια και μαχήτρια του ΔΣΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΑΡΣΟΥ, το γένος Σώκου από τη Δομνίστα Ευρυτανίας, στα 86 της χρόνια. Εμεινε πιστή μέχρι το τέλος της ζωής της στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε. Εζησε την αναγκαστική προσφυγιά, μετά την ήττα του ΔΣΕ, στην Πολωνία και την πρόωρη απώλεια του συζύγου της, ΣΠΥΡΟΥ, λίγα χρόνια μετά τον επαναπατρισμό τους. Οχι μόνον δεν το έβαλε κάτω αλλά έδωσε τον καλύτερο εαυτό της για την ανατροφή και αποκατάσταση των παιδιών της. Εδινε το «παρών» στους αγώνες και δεν απουσίασε ποτέ στη χαρά και, κυρίως, στον πόνο των συγγενών και φίλων.

Στις 11 Φλεβάρη 2012 κλείνουν πέντε χρόνια που λείπει από κοντά μας, αν και φαίνεται σαν χθες, η ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΩΚΟΥ - ΤΣΕΜΠΕΡΑ (φωτ.), που «έφυγε» στα 53 της χρόνια. Αγωνίστρια στη ζωή και στην οικογένεια, μέσα από το κίνημα των γυναικών, των γονέων, το ταξικό κίνημα για μια αξιοπρεπή ζωή για την ίδια, την οικογένειά της, για όλο τον κόσμο. Υποδειγματική μάνα και γυναίκα... Εδωσε για δυόμιση χρόνια με δύναμη τη μάχη με τον καρκίνο, ταυτόχρονα με το γιο της Παναγιώτη κι έφυγε από τη ζωή σίγουρη για την αποκατάσταση του γιου της.

Ανθούλα Κακουλίδου
Ανθούλα Κακουλίδου
Τη Δευτέρα 16 Γενάρη 2012, μόλις στα 25 του χρόνια, ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΕΜΠΕΡΑΣ, ο Τακούλης μας, έχασε τη δεύτερη μάχη με τον καρκίνο, αφού την κέρδισε την πρώτη φορά πριν επτά χρόνια. Η καρδούλα του ανοιχτό βιβλίο, καλόκαρδος, αισιόδοξος με πολλά όνειρα για τη ζωή που δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει, ανιδιοτελής, έντιμος, δεν άντεχε την αδικία και την πολεμούσε. Είχε πάντα ένα διαθέσιμο χαμόγελο για τον συνάνθρωπό του, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές του. Στην προσπάθειά του, για δεύτερη φορά να υλοποιήσει το όνειρό του στην Γυμναστική Ακαδημία, βρήκε εμπόδιο και πάλι τον καρκίνο. Είχε πλούσια δραστηριότητα στον αθλητισμό καθώς και στους παραδοσιακούς χορούς, στα πρώτα χρόνια στον Αγιο Στέφανο και, κατόπιν, στο χορευτικό του Δήμου Ν. Ιωνίας. Σημαντική ήταν και η προσφορά του στους κοινωνικούς αγώνες. Συμμετείχε πολλές χρονιές στα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν υποψήφιος στο Δήμο Διονύσου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Τακούλη μας, έφυγες και δεν άφησες μόνον ένα μεγάλο κενό, βουβάθηκε το σπίτι, βουβάθηκε η γειτονιά, βουβάθηκαν οι φίλοι σου που μέχρι τελευταία ήταν δίπλα σου. Για μας μένει ο πόνος και μια βαθιά πληγή που δεν θα κλείσει ποτέ. Καλό σου ταξίδι αγαπημένε μας.

Στην μνήμη τους, αντί για στεφάνι, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ: 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Φαρμάκου, 50 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ενέργειας, 120 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Διονύσου.

Φανή Τσεμπερά

Θύμιος και Ελένη Σώκου

Ζωή Σώκου

Γιάννης Σώκος - Παπαϊωάννου Βάσω - Ευθύμιος -Δημήτρης -Νίκος Σώκου και η οικογένειά του.


Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης

Γιώργος Νικηταράς
Γιώργος Νικηταράς

Αρετή Παναγοπούλου
Αρετή Παναγοπούλου

Γιώργος Ζήρος
Γιώργος Ζήρος

Παναγιώτης Κοσιώνης
Παναγιώτης Κοσιώνης

Δημήτρης Σπυρόπουλος
Δημήτρης Σπυρόπουλος

Αθηνά Φραγκούλη (απεβίωσε στις 30-1-2011)
Αθηνά Φραγκούλη (απεβίωσε στις 30-1-2011)

Παναγιώτης Τσεμπεράς (25 χρόνων, απεβίωσε στις 16-1-2012)
Παναγιώτης Τσεμπεράς (25 χρόνων, απεβίωσε στις 16-1-2012)

Θεοδώρα Σώκου - Τσεμπερά (μητέρα του Παναγιώτη Τσεμπερά, απεβίωσε στις 11-2-2007)
Θεοδώρα Σώκου - Τσεμπερά (μητέρα του Παναγιώτη Τσεμπερά, απεβίωσε στις 11-2-2007)
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2015-02-10 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-10-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-05-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-01-28 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-02-20 00:00:00.0)
ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ (2008-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ