Πέμπτη 2 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ
Συστάσεις Μπαν για «χειρονομίες καλής θέλησης»...

ΤEΛ ΑΒΙΒ.--

Φιλικές συστάσεις παρά πιέσεις για «κινήσεις και χειρονομίες» που θα βοηθούσαν στην επανέναρξη της αποτελματωμένης ειρηνευτικής διαδικασίας για το Μεσανατολικό έδωσε χτες στην Ιερουσαλήμ ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου ζήτησε από την κυβέρνηση του τελευταίου να κάνει «περισσότερα» όπως, για παράδειγμα, να σταματήσει την οικοδόμηση νέων εβραϊκών εποικισμών σε Δυτική Οχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ. Κάλεσε, μάλιστα, την ισραηλινή ηγεσία να υποβάλει προς το λεγόμενο «Κουαρτέτο» για το Μεσανατολικό συγκεκριμένες προτάσεις σε θέματα - κλειδιά, όπως εκείνα που αφορούν στα σύνορα και στην ασφάλεια ενός μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους.

Ο Νετανιάχου απέφυγε τις αιχμές του ΓΓ του ΟΗΕ, εμμένοντας ότι το ζήτημα των εποικισμών θα έπρεπε να είναι μέρος των «τελικών ειρηνευτικών» συνομιλιών και της «τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας». Παρόμοιο αποτέλεσμα είχε η συνάντηση του ΓΓ του ΟΗΕ με τον Ισραηλινό Πρόεδρο Σιμόν Πέρες και με τον υπουργό Εξωτερικών Αβιγκντορ Λίμπερμαν που του μετέφερε την εντύπωσή του πως οι Παλαιστίνιοι «ενδιαφέρονται μόνον για τη συνέχιση μονομερών βημάτων»....

Πριν τις χτεσινές συναντήσεις του Μπαν Γκι Μουν με την ισραηλινή ηγεσία είχε ανακοινωθεί το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών στο κυβερνών κόμμα Λικούντ, όπου ο πρωθυπουργός Νετανιάχου πήρε το 75% των ψήφων, ο κυριότερος αντίπαλος του Μοσέ Φάιγκλιν το 1/4 των ψήφων με τη συμμετοχή των περίπου 124.000 κομματικών μελών να φθάνει το 48%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ