Σάββατο 4 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Παγωμένες αίθουσες και προαύλια στα σχολεία

Καταγγελίες εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ για τα προβλήματα που έφερε ο χιονιάς στα σχολεία λόγω έλλειψης απαραίτητων μέτρων

Σοβαρά προβλήματα στη μετακίνηση των μαθητών στα σχολεία, που οδήγησαν ακόμη και σε μικροτραυματισμούς, αίθουσες παγωμένες και καλοριφέρ που ανάβουν με το σταγονόμετρο... ήταν ο απόηχος της προχτεσινής κακοκαιρίας που έπληξε τα Γιάννενα. Τα προβλήματα αυτά καταγγέλθηκαν από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε συνέντευξη Τύπου αναδεικνύοντας την ανυπαρξία μέσων, υποδομών και συντονισμού αλλά και τις σοβαρές ευθύνες της δημοτικής αρχής του ΠΑΣΟΚ.

Στην πλειοψηφία τους τα σχολεία, όπως καταγγέλθηκε χτες, ήταν παγωμένα αφού οι διευθυντές σχολείων ανάβουν λίγες ώρες τα καλοριφέρ, τα δε προαύλια των σχολείων θύμιζαν χτες περισσότερο... πίστες σκι, γιατί ο δήμος δεν πρόβλεψε να ρίξει έστω λίγο αλάτι, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικροτραυματισμοί μαθητών.

Επιπλέον, επειδή οι δρόμοι - πέραν των κεντρικών - μέσα στις συνοικίες της πόλης δεν καθαρίστηκαν, αρκετοί γονείς δεν μπόρεσαν να πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα σχολεία να λειτουργήσουν με λιγότερα από τα μισά παιδιά.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών κάλεσε εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, εργαζόμενους να απαιτήσουν εδώ και τώρα αποκατάσταση των χώρων που επλήγησαν από την κακοκαιρία και τη χιονόπτωση. Να παρθούν από τη δημοτική αρχή τα απαραίτητα μέτρα ώστε σε επόμενο κύμα κακοκαιρίας να είναι έτοιμα τα σχολεία, να λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα. Να μην επιτρέψουν να λειτουργούν σχολεία παγωμένα. Κάλεσε τη σχολική επιτροπή παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και τις αντίστοιχες επιτροπές των άλλων δήμων να εφοδιάσουν με πετρέλαιο όλες τις σχολικές μονάδες και, σε περίπτωση που εξακολουθούν να λειτουργούν σχολεία χωρίς θέρμανση, να υπάρχει άμεση καταγγελία και κινητοποίηση στο σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ