Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Πολύτιμη γνωριμία με τον κομματικό - επαναστατικό Τύπο

Ιστορικός περίπατος, από τις Οργανώσεις Πειραιά και Νοτίων Συνοικιών της ΚΝΕ, την Κυριακή

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περιήγηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 12 Φλεβάρη για μαθητές των νότιων συνοικιών και του Πειραιά, με πρωτοβουλία των αντίστοιχων Οργανώσεων της ΚΝΕ. Στο πλαίσιο των ιστορικών περιπάτων που έχει ξεκινήσει η ΚΝΕ, θα επισκεφτούν την περιοχή της Καλλιθέας για μία γνωριμία με τον κομματικό επαναστατικό Τύπο.

Πρώτος σταθμός της περιήγησης θα είναι ο χώρος όπου έχει τοποθετηθεί η τιμητική πλακέτα για τον Νίκο Βαβούδη, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι όπου ανακαλύφθηκε από την Ασφάλεια ο ασύρματος του ΚΚΕ και αυτοπυροβολήθηκε το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ, ένα βράδυ του Νοέμβρη του 1951.

Ο περίπατος θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο παράνομο τυπογραφείο του ΚΚΕ στα χρόνια της Κατοχής. Θα μιλήσουν για την πολύχρονη, ηρωική και όμορφη ιστορία του κομματικού - επαναστατικού Τύπου. Τη διαδρομή του σε δύσκολα χρόνια στα οποία οι κομμουνιστές δεν παραιτήθηκαν από την ανάγκη - καθήκον της έκδοσης και της μαζικής κυκλοφορίας επαναστατικού εντύπου, που θα διαφωτίζει και θα καθοδηγεί τις εργαζόμενες μάζες, ακόμα και δεσμώτες ή εξόριστοι ή με το όπλο στο χέρι. Θα συζητήσουν για τα διδάγματα και την αξία του κομματικού Τύπου σήμερα.

Για εμβάθυνση στο θέμα του ιστορικού περιπάτου, η ΚΝΕ προτείνει ως βιβλιογραφία την έκδοση του «Οδηγητή» και της «Σύγχρονης Εποχής»: «Κομματικός Επαναστατικός Τύπος».

Πληροφορίες στις τοπικές οργανώσεις της ΚΝΕ και στο τηλ 210.9578.779.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ