Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Διαβούλευση για τους αποθηκευτικούς σταθμούς

Το νέο πλαίσιο λειτουργίας και τιμολόγησης αποθηκευτικών σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας, θέτει σε δημόσια διαβούλευση έως τις 9 του Μάρτη, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ). Θα ακολουθήσει η γνωμοδότησή της προς το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά και η διαμόρφωση των ειδικότερων ρυθμίσεων, Κώδικες κλπ.

Οι αποθηκευτικοί σταθμοί αποτελούν ουσιαστικά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που δεν μπορεί να απορροφηθεί από το Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας. Η ίδια η ΡΑΕ σημειώνει ότι «κύριος σκοπός της λειτουργίας ενός αποθηκευτικού σταθμού είναι η ελαχιστοποίηση των απορρίψεων παραγωγής από ΑΠΕ» και ότι «οι σταθμοί αυτοί, λόγω της ευελιξίας τους, θα μπορούν να συμβάλλουν δραστικά στην υποστήριξη της λειτουργίας του Συστήματος σε συνθήκες υψηλής διείσδυσης ΑΠΕ».

Παρ' ότι οι λεπτομέρειες μένει να καθοριστούν, είναι δεδομένο ότι οι ιδιώτες θα έχουν τον πρώτο λόγο και όφελος από τους αποθηκευτικούς σταθμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ