Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΕΕ
Υποκρισία χωρίς τέλος

Στη λογική της πρόκλησης και της υποκρισίας συνεχίζει να κινείται η συνδικαλιστική πλειοψηφία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), η οποία έχοντας σπεύσει να συμμετάσχει στο στημένο «διάλογο» με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου για την κατακρεούργηση των μισθών και των εργασιακών δικαιωμάτων, έχοντας δώσει απλόχερα την ανοχή της στις πολιτικές της στήριξης των μονοπωλίων στο όνομα της «εξόδου της χώρας από την κρίση», εμφανίζεται τώρα να ...αφουγκράζεται την αγωνία και την αγανάκτηση των χιλιάδων εμπόρων.

Προχτές, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ, το ΔΣ αποφάσισε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό «μεταφέροντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου και εφιστώντας την προσοχή στον κίνδυνο για εσωτερική παύση πληρωμών» και περιμένει, λέει, «παρέμβαση». Η υποκρισία και η διγλωσσία της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας δεν έχει πάτο. Περιμένει, τάχα, παρέμβαση από την κυβέρνηση που με τις πολιτικές της πετάει στο περιθώριο, στη φτώχεια και στην ανεργία χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους εμπόρους! Δείχνει να συμμερίζεται την αγανάκτηση που οδηγεί σε αναζήτηση αντιδράσεων μεταξύ των οποίων και στάση πληρωμών. Από την άλλη μεριά δηλώνει ότι «συντασσόμαστε σε κάθε προσπάθεια ουσιαστικής βελτίωσης της οικονομίας...»! Ταυτόχρονα ξεκαθαρίζουν ότι παραμένουν «νομοταγείς πολίτες» καθώς, δηλώνουν, «σεβόμαστε τους νόμους του κράτους», αλλά «απαιτούμε» τάχα «το σεβασμό του δικαιώματός μας στην επιβίωσή μας» και «αποδεχόμαστε τις θυσίες στο όνομα της ανάκαμψης της χώρας, απορρίπτουμε, όμως, το ρόλο του άψυχου "πιονιού" σε ένα παιχνίδι με προσυμφωνημένο τέλος».

Πίσω από την προσπάθεια της ηγεσίας της ΕΣΕΕ να ισορροπήσει σε δύο βάρκες, είναι ολοφάνερος ο βρώμικος ρόλος που παίζουν συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σαν κι αυτή. Στηρίζοντας απροκάλυπτα τις πολιτικές του γκρεμίσματος των μισθών και των συντάξεων, του βίαιου εκτοπισμού εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, επιχειρεί να εκτονώσει τις αντιδράσεις και την αγανάκτηση και να αποπροσανατολίσει το κίνημα των ΕΒΕ, στην προκειμένη περίπτωση, από την ουσία, τους υπαίτιους και τους στόχους αυτών των πολιτικών.

Οι ΕΒΕ πρέπει να καταγγείλουν και να απομονώσουν τέτοιες πλειοψηφίες και μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ να διεκδικήσουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών και των εκφραστών τους.


Μ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ