Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «COCA COLA»
Νέα απεργία σήμερα

Πρώτος σταθμός στη νέα κλιμάκωση του αγώνα των εργαζομένων ενάντια στα αντεργατικά σχέδια του Ομίλου αποτελεί η σημερινή 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια της «Κόκα Κόλα». Διεκδικούν ανάκληση των απολύσεων, προσλήψεις για την κάλυψη των κενών θέσεων που προέκυψαν από εθελούσιες και υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Χτες, οι εργαζόμενοι του Ομίλου συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.

Τα τελευταία χρόνια η πολυεθνική έκλεισε τα καταστήματά της σε Κέρκυρα, Μεσολόγγι, Ρόδο και μείωσε τις θέσεις εργασίας στην Αθήνα. Εγιναν περισσότερες από 400 απολύσεις τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας των εργαζομένων στην «Κόκα Κόλα» αφορά 1.800 οικογένειες. Η πολυεθνική θέλει να μειώσει τις θέσεις εργασίας και να χτυπήσει εργασιακά δικαιώματα για να κρατήσει σε υψηλά επίπεδα την κερδοφορία της. Αφού έβγαλε τεράστια κέρδη στην Ελλάδα, τώρα απειλεί ότι θα κλείσει τα εργοστάσια και θα μεταφέρει τη δραστηριότητά της στη Βουλγαρία.

Οι εργαζόμενοι δίνουν τη μάχη συντονισμένα, με την καθοδήγηση των δύο ομοσπονδιών του κλάδου (Ομοσπονδία Τροφίμων - Γάλακτος - Ποτών και Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών) που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ. Το περασμένο Σάββατο οι δύο Ομοσπονδίες έκαναν κοινή σύσκεψη στο Βόλο, ενώ οι εργαζόμενοι στην «Kόκα Κόλα» κλιμακώνουν με πρώτο σταθμό τη σημερινή 24ωρη απεργία σε όλα τα εργοστάσια του Ομίλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ