Τετάρτη 8 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ - ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΠΟΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Χαιρετίζει τη στάση των εργαζομένων στην «ΟΛΥΜΠΟΣ»

Από την περιφρούρηση της απεργίας στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Από την περιφρούρηση της απεργίας στη γαλακτοβιομηχανία «ΟΛΥΜΠΟΣ»
Την αποφασιστική στάση των εργαζομένων της γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ», που, όπως σημειώνει, «παρά την προσπάθεια των εργοδοτών να τους τρομοκρατήσουν και να τους βάλουν με το ζόρι για δουλειά, δεν μπήκε ούτε ένας», χαιρετίζει, με ανακοίνωσή του, το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας.

Αναφερόμενο στην καθολική επιτυχία της 48ωρης απεργίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Συνδικάτο επισημαίνει: «Η απεργία στην γαλακτοβιομηχανία "ΟΛΥΜΠΟΣ" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια των αδελφών Σαράντη, που έφεραν απεργοσπαστικό μηχανισμό από ορισμένους εργαζόμενους της "ΤΥΡΑΣ" και άλλα ύποπτα στοιχεία, στους οποίους έδωσαν εντολή και επιτέθηκαν στην περιφρούρηση της απεργίας, με επικεφαλής τον ιδιοκτήτη της νταλίκας Ντάσιο που την οδήγησε πάνω στους δεκάδες συγκεντρωμένους με κίνδυνο να υπάρξουν και θύματα».

Και συνεχίζει: «Η απεργία αυτή έστειλε ηχηρό μήνυμα τόσο στους βιομήχανους του "ΟΛΥΜΠΟΣ" - "ΤΥΡΑΣ" - "ΡΟΔΟΠΗ", αλλά και σε όλους τους βιομήχανους της χώρας που ετοιμάζονται να εφαρμόσουν δραστικές μειώσεις στους μισθούς, καταργώντας τις κλαδικές συμβάσεις, το 8ωρο - πενθήμερο και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους. Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το εκβιαστικό δίλημμα ανεργία ή δουλειά για ένα κομμάτι ψωμί. Παλεύουν και για το δικαίωμα στη δουλειά και για μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες τους. Οι εργαζόμενοι δεν είναι κόστος αλλά οι παραγωγοί του πλούτου που κλέβουν οι βιομήχανοι. Υγιής επιχείρηση είναι αυτή που ικανοποιεί τις ανάγκες των εργαζομένων».

«Οι αδελφοί Σαράντη - υπογραμμίζει στη συνέχεια - πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν σ' αυτή τη χώρα, αφού έχουν στην υπηρεσία τους την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., τον κρατικό μηχανισμό, τους νόμους. Οτι μπορούν να τρομοκρατούν τους εργαζόμενους, να διορίζουν μόνοι τους τους δήθεν εκπροσώπους των εργαζομένων, να υπογράφουν μόνοι τους πόσο μεροκάματο θα παίρνουν οι εργαζόμενοι, πόσες ώρες και μέρες θα δουλεύουν και να κοροϊδεύουν ακόμα και τα δικαστήρια με πλαστά παραστατικά.

Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι δεν είναι μόνοι τους. Εχουν δίπλα τους τα ταξικά συνδικάτα (την Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το ΠΑΜΕ), που δεν φοβούνται τις απειλές των εργοδοτών και τους μηχανισμούς τους. Τέτοια συνδικάτα χρειάζονται οι εργαζόμενοι».

Είναι μόνο η αρχή!

Καταλήγοντας η ανακοίνωση τονίζει: «Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην επιθετικότητα των εργοδοτών, να απαλλαγούν απ' το φόβο που σπέρνει έντεχνα το σύστημα. Αν τους αφήσουμε να συνεχίσουν αυτά που έχουν σχεδιάσει για μας, οι εργαζόμενοι θα ζήσουν μια κόλαση! Αυτή η προοπτική πρέπει να μας φοβίζει και πρέπει να τη σταματήσουμε!

Αυτή η απεργία είναι η αρχή! Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί! Θα συνεχίσουμε μέχρι να πάρουν τα μέτρα αυτά πίσω! Θα χάσουν τον ύπνο τους, μέχρι να δεχθούν το "λάθος" τους!

Καλούμε τους εργαζόμενους, τα σωματεία τους, τους κτηνοτρόφους, τους καταναλωτές του Νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας να βρεθούν δίπλα και να συμπαρασταθούν με κάθε τρόπο σ' αυτό τον αγώνα! Να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Να καταδικάσουν τις αντεργατικές ενέργειες των αδελφών Σαράντη. Καλούμε τους εργαζόμενους των εργοστασίων "ΟΛΥΜΠΟΣ" - "ΤΥΡΑΣ" - "ΡΟΔΟΠΗ" να μην υποκύψουν στους εκφοβισμούς των μηχανισμών των εργοδοτών τους.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ! ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!»

Συνεχίζουν την τρομοκρατία

Στο μεταξύ, οι αδελφοί Σαράντη συνεχίζουν και εντείνουν την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος των εργαζομένων. Χτες σε συγκέντρωση που οργάνωσε η εργοδοσία, παραβρέθηκε και μίλησε ο ένας εκ των αδελφών - ιδιοκτητών, ο οποίος απαίτησε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν σε χαρτί ότι δεν τους εκπροσωπεί το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας!

Είναι η τρίτη φορά, το τελευταίο διάστημα, που οι αδελφοί Σαράντη ζητούν από τους εργαζόμενους των επιχειρήσεών τους να βάλουν την υπογραφή τους σε χαρτί, εγκρίνοντας αποφάσεις και μέτρα που στρέφονται εναντίον τους. Η πρώτη ήταν όταν κλήθηκαν να εγκρίνουν τη δημιουργία της περιβόητης «Ενωσης Προσώπων», η δεύτερη την επιχειρησιακή σύμβαση, μέσω της οποίας κόβονται οι μισθοί τους από 16% μέχρι και 53% και καταργείται το 8ωρο - πενθήμερο και η τρίτη τώρα που τους ζητούν ν' αποκηρύξουν το Συνδικάτο, το οποίο παλεύει για το δίκιο τους και τα συμφέροντά τους!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα το εφετείο για τους συνδικαλιστές της «Ολυμπος» (2018-03-28 00:00:00.0)
Βιομηχανία μηνύσεων εναντίον συνδικαλιστών (2012-08-09 00:00:00.0)
Η εργοδοσία επιχειρεί να επιβάλει 10ωρο! (2008-09-18 00:00:00.0)
Αθώοι οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονικής επίθεσης (2005-10-06 00:00:00.0)
Απεργία κόντρα στην ασυδοσία (2000-08-10 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι τη νίκη (2000-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ