Τετάρτη 28 Μάρτη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα το εφετείο για τους συνδικαλιστές της «Ολυμπος»

Στο Εφετείο της Λάρισας είναι προγραμματισμένη για σήμερα η δίκη τεσσάρων συνδικαλιστών της γαλακτοβιομηχανίας «Ολυμπος», που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων των αδελφών Σαράντη. Οι συνδικαλιστές προσέφυγαν στο δικαστήριο, ζητώντας την ακύρωση της ποινής ενός χρόνου φυλάκισης που τους επιβλήθηκε πρωτόδικα, για την οργάνωση της απεργίας στο εργοστάσιο στις αρχές του 2012.

Οι συνδικαλιστές Π. Λιόλιος, Β. Τσερβούλης, Κ. Καλέτσιος, Ν. Βλαχόπουλος υποστηρίζουν ότι η καταδίκη τούς επιβλήθηκε χωρίς να αποδειχθεί καμιά από τις κατασκευασμένες κατηγορίες των εργοδοτών που χρησιμοποίησαν για μάρτυρες τα στελέχη των επιχειρήσεών τους. Τη συμπαράστασή τους στους δικαζόμενους συνδικαλιστές που είναι στελέχη τους εκφράζουν το Συνδικάτο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Ν. Λάρισας, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών.

Οπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το 2012, η εργοδοσία της «Ολυμπος» κατάργησε την κλαδική Συλλογική Σύμβαση, μειώνοντας έως και 53% τους μισθούς και τα μεροκάματα των εργαζομένων, ενώ αφαίρεσε και πολλά άλλα θεσμικά δικαιώματα, όπως ειδικότητες, τριετίες κ.λπ. Αφού επέβαλε επιχειρησιακή σύμβαση, ισοπέδωσε τους μισθούς στα 751 ευρώ και στους νεοπροσλαμβανόμενους, που σήμερα αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων, στα 586 ευρώ το μήνα.

Από τότε απομόνωσε τους συνδικαλιστές από το υπόλοιπο προσωπικό, τους σέρνει στα δικαστήρια και δεν τους επιτρέπει να μπουν στο χώρο εργασίας τους. Οπως αναφέρει τέλος το ΕΚΛ, το 1,5 εκατομμύριο «μπόνους» που η εργοδοσία διαφημίζει ότι μοίρασε πρόσφατα στους εργαζόμενους, είναι ψίχουλα μπροστά στα 30 και πάνω εκατομμύρια που τους άρπαξαν από τις μειώσεις στους μισθούς τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αναφέρει ότι τη μερίδα του λέοντος πήραν τα στελέχη τους και όχι οι εργαζόμενοι που ματώνουν στην παραγωγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ