Σάββατο 11 Φλεβάρη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο αντιΚΚΕ καημός...

Για την εκκλησία και το ραδιοφωνικό της σταθμό που έκλεισε, ξεκινάει να γράψει η Ξ. Κουναλάκη στην προχτεσινή «Καθημερινή», γρήγορα όμως αποκαλύπτεται ότι ο στόχος της είναι το ΚΚΕ. Στο «πόνημά» της πραγματεύεται την «υποκρισία της εκκλησίας της Ελλάδας», η οποία, ενώ με προηγούμενη επιστολή του Ιερώνυμου προς τον πρωθυπουργό στηλίτευε την πολιτική που αυξάνει τη φτώχεια και την ανεργία, τις προάλλες αποφάσισε να κλείσει το ραδιοφωνικό της σταθμό «επειδή οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση». Λίγο πιο κάτω, η αρθρογράφος «ξεκαρφώνεται», γράφοντας ότι «η υπόθεση θυμίζει άλλη μια κραυγαλέα περίπτωση αναντιστοιχίας λόγων και έργων: αυτήν του ΚΚΕ και του κύματος απολύσεων (21 μέσα σε ένα χρόνο) από το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό 902». Στη συνέχεια, παραθέτει ένα απόσπασμα από δημοσίευμα του «Ριζοσπάστη», όπου απαντιούνταν αναλυτικά οι συκοφαντίες των αστών για τον «902» και σχολιάζει: «Για να μην κουράζονται εκεί στην Ιερά Σύνοδο, μπορούν στη σημερινή ανακοίνωσή τους να αντικαταστήσουν τη λέξη "ΚΚΕ" με τη λέξη "Εκκλησία" και "902" με τη λέξη "Σταθμός της Εκκλησίας"».

Κατ' αρχήν, είναι τουλάχιστον πρόκληση συνολικά για τους εργαζόμενους να εμφανίζεται η «Καθημερινή» σαν υπερασπιστής των δικαιωμάτων τους σε μισθούς και συμβάσεις. Αραγε, δεν ξέρει η Κουναλάκη ότι ο όμιλος στον οποίο ανήκει η «Καθημερινή» έχει απολύσει εργαζόμενους για τον ίδιο λόγο που η Εκκλησία έκλεισε το σταθμό της; Ακόμα πιο πέρα: Η Εκκλησία, την οποία κατακρίνει για υποκρισία, δε συνεργάζεται με το «ΣΚΑΪ» και με τους μεγαλοσουπερμαρκετάδες για τη συλλογή τροφίμων για τους άπορους που παράγει η πολιτική την οποία όλοι με μια φωνή υπερασπίζονται; Δεν ξέρει άραγε ότι οι ιδιοκτήτες των αλυσίδων των σούπερ μάρκετ, που διαφημίζονται από το «ΣΚΑΪ» για τη «φιλανθρωπία» τους, απολύουν διαρκώς εργαζόμενους για τους ίδιους λόγους που απέλυσε και η εκκλησία; Και τέλος, πάει πολύ η «Καθημερινή» και οι αρθρογράφοι της να καμώνονται τους υπερασπιστές των συμβάσεων και των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων, όταν, μόλις πρόσφατα, από την πρώτη σελίδα έγραφαν: «Οι παράλογοι μισθοί και τα επιδόματα στις ΔΕΚΟ, οι ωριμάνσεις, οι κλαδικές συμβάσεις (...) είναι τα πραγματικά προβλήματα». Είναι οι ίδιοι που αρθρογραφούν συνέχεια για την ανάγκη μείωσης των μισθών και αποτελούν εμπροσθοφυλακή στην προπαγάνδα των αστών για υπεράσπιση των μνημονίων και της πολιτικής που καταργεί συμβάσεις, αυξάνει τους εκβιασμούς στους εργαζόμενους.

Ολα τα παραπάνω καμιά σχέση δεν έχουν με το ΚΚΕ και τον «902», που αντιπαλεύουν τα βάρβαρα μέτρα, μάχονται ενάντια στην αστική στρατηγική, παλεύουν για να την ανατρέψουν. Αυτό το ξέρει καλά η «Καθημερινή» και οι αρθρογράφοι της, αλλά σκόπιμα ταυτίζουν ανόμοια πράγματα, για να χτυπήσουν το ΚΚΕ. Οι απολύσεις στον «902» δεν έγιναν επειδή ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις. Ο «902», ο «Ριζοσπάστης» και το εκδοτικό του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι σ' αυτά αντιπαλεύουν την πολιτική, την εξουσία και το σύστημα που υπερασπίζονται και στηρίζουν τα αστικά ΜΜΕ και οι δημοσιολόγοι τους. Η συρρίκνωση του προσωπικού στον «902» έγινε επειδή η λειτουργία του γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη, εξαιτίας των οικονομικών του ΚΚΕ που συρρικνώθηκαν για λόγους που πολλές φορές εξήγησε το Κόμμα στους εργαζόμενους και το λαό. Αλλωστε, ο πρώτος που πλήττεται από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας του σταθμού είναι το ίδιο το ΚΚΕ, που χάνει κομμάτι της προπαγάνδας του, την ίδια ώρα που ο αντικομμουνισμός οργιάζει στα αστικά ΜΜΕ και η φωνή του ΚΚΕ αποσιωπάται συνειδητά. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά. Και τη συκοφαντία μαζί. Τους το έχουμε ξαναπεί: «Σε τούτα δω τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»...


Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ