Σάββατο 17 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ
«Ικανοποιημένοι»...

Το συρματόπλεγμα «περιμένει» τα κάγκελα...
Το συρματόπλεγμα «περιμένει» τα κάγκελα...
Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία των έργων για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί στο πολιτικό γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή υπό την προεδρία του Κ. Σημίτη και με τη συμμετοχή των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτη και Πολιτισμού Ευ. Βενιζέλου, του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας Χρήστου Πάχτα και του συμβούλου του πρωθυπουργού επί τεχνικών θεμάτων, Βασίλη Μακρυωνίτη.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου μετά το πέρας της σύσκεψης, η ενοποίηση «εξελίσσεται ικανοποιητικά», αφού «ολοκληρώνεται η πεζοδρόμηση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου και είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στην Αποστόλου Παύλου», παραδεχόμενος, εμμέσως, ότι οι «τυμπανοκρουσίες», που συνοδεύουν το εγχείρημα της «ενοποίησης», αφορούν ουσιαστικά τις εν λόγω πεζοδρομήσεις. Ο υπουργός πρόσθεσε ότι «έχουν προχωρήσει τα έργα στο εσωτερικό των έξι μεγάλων αρχαιολογικών χώρων» και ότι «ελπίζει» πως «σε πολύ σύντομο ορατό χρονικό διάστημα και βέβαια, πολύ πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες» θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Για τη χρηματοδότηση του έργου είπε ότι είναι «ακώλυτη», λόγω των διασφαλισμένων πόρων από το Γ` ΚΠΣ.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει την πραγματικότητα σε ό,τι αφορά (και) αυτό το έργο ήταν φανερή στα όσα είπε ο υπουργός στην ίδια δήλωση περί διαμόρφωσης«μιας πολύ ενδιαφέρουσας, υποδειγματικής και γοητευτικής αρχαιολογικής διαδρομής». Ολα αυτά λέγονται, ενώ γίνεται όλο και πιο φανερό, από τις σχετικές μελέτες που εγκρίνονται στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ότι αυτό που θα προκύψει θα είναι ένα «παζλ» περιφραγμένων αρχαιοτήτων, οι οποίες θα «ενοποιηθούν» μέσω... τσιμεντένιων γεφυρών και υπογείων διαβάσεων, μετατρέποντας το «όραμα» της δημιουργίας ενός μεγάλου και ενιαίου αρχαιολογικού πάρκου στο κέντρο της πόλης, σε μια, ανάδειξη (το πολύ) των υπαρχόντων αρχαιολογικών χώρων και των ευρημάτων των νέων ανασκαφών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ