Τρίτη 14 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Απ' το λαό εξαρτάται η αντεπίθεσή του

«Δεν μπορείτε να διαχειριστείτε την κρίση (...) δεν μπορεί να τη διαχειριστεί την κρίση ούτε η ίδια η Κομισιόν και η ΕΕ. Κι αυτό είναι το καινούριο στοιχείο (...) πρόκειται για βαθύτατη κρίση του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και όχι του παραγωγικού μοντέλου (...) τα καινούρια στοιχεία δείχνουν ότι ανάκαμψη, αναζωογόνηση δε θα έχετε ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη (...) ακόμα κι αν έρθει αναζωογόνηση θα χτυπήσει νέος κύκλος κρίσης (...) Επομένως, τι πρέπει να φοβάται ο εργαζόμενος; Η χρεοκοπία έρχεται. Αρα πρέπει να μη φοβάται κάτι που δεν εξαρτάται από αυτόν αν θα έρθει. Από αυτόν εξαρτάται η αντεπίθεσή του.

Η χρεοκοπία θα έρθει

(...) λέμε στο λαό το εξής: Η βαθιά χρεοκοπία θα έρθει, με ευρώ ή δραχμή, δεν μπορούμε να προδικάσουμε (...) ακόμα και να αναπτύξει την ανταγωνιστικότητά της η Ελλάδα, οι άλλες χώρες θα την αναπτύξουν πιο πολύ. Αντε, το πολύ πολύ να ανέβει δυο-τρία σκαλοπάτια. Και αυτή η ανταγωνιστικότητα θα κοστίζει ακόμα περισσότερο στον εργαζόμενο (...) αυτό που υπάρχει μπροστά (...) ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου στην περιοχή (...) και ανάμεσα στους εταίρους της ΕΕ (...) Οχι μόνο την Ελλάδα αλλά και άλλες χώρες είναι πιθανό να τις πετάξουν από την Ευρωζώνη και από την ΕΕ. Εμείς λέμε στο λαό ότι "κοίταξε να δεις, πρέπει να το αξιοποιήσεις αυτό, γιατί αν καθίσεις παθητικά και σε πετάξουν από την ΕΕ, χωρίς να κάνεις τίποτα άλλο, χωρίς να κάνεις ριζική πολιτική αλλαγή, δεν πρόκειται να είσαι καλύτερα". Θα δυναμώσει η πολιτική αστάθεια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και αλίμονο στους λαούς, να το πω καθαρά, και στην εμπροσθοφυλακή των λαών, που δεν έχουν ικανότητα να μετατρέψουν αυτήν την πολιτική αστάθεια σε ήττα της αστικής τάξης.

Να μη χαθεί άλλος χρόνος

(...) ο βρεγμένος δεν πρέπει να φοβάται τη βροχή. Ο λαός δεν πρόκειται να γλιτώσει τη χρεοκοπία ό,τι κι αν κάνει, ακόμα κι αν δεχθεί να δουλεύει χωρίς αμοιβή για ένα, δυο, τρία χρόνια (...) Τώρα βρίσκεται στα χέρια του λαού η ευθύνη (...) να μη χαθεί άλλος χρόνος γιατί και η πολιτική αστάθεια θα έρθει, και η χρεοκοπία θα έρθει, και ο πόλεμος θα έρθει» (από την ομιλία της Αλ. Παπαρήγα στη Βουλή / ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ