Πέμπτη 16 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΕΛΠΙΣ»
Ο λαός έχει τη δύναμη να ακυρώσει τα μέτρα στην πράξη

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Μια περιοδεία που έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και με φανερή τη διάθεση του κόσμου να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κόμματος και την πρότασή του για διέξοδο από την κρίση, θέτοντας ουσιαστικά ερωτήματα.

Επισκεπτόμενος τις διοικητικές και οικονομικές υπηρεσίες, τα μαγειρεία, τη φιλοξενούμενη στο χώρο του «ΕΛΠΙΣ» μονάδα του ΟΚΑΝΑ, άλλα τμήματα του νοσοκομείου, ανοίγοντας συζητήσεις στους διαδρόμους, μιλώντας με εργαζομένους και ασθενείς, απαντώντας στην αγωνία τους για το σήμερα και το αύριο, συναντώντας περιπτώσεις όπως μάγειρας με 15 χρόνια προϋπηρεσία, στεγαστικό δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και εκκαθάριση μηνιάτικου (μετά τις περικοπές στους μισθούς) 100 ευρώ («έχασα την αξιοπρέπειά μου» έλεγε χαρακτηριστικά δείχνοντας το χαρτί μισθοδοσίας), ο Ν. Σοφιανός τόνισε:

«Ο λαός δεν πρέπει να διακατέχεται από φόβο ή απογοήτευση. Αντίθετα, εμπιστευόμενος τη δύναμή του, να οργανωθεί στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές γειτονιές. Με ανυποχώρητους ταξικούς αγώνες να μην επιτρέψει να εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα του νέου μνημονίου που οδηγούν το λαό στην απόλυτη χρεοκοπία, τη φτώχεια κι ανέχεια, εφόσον μάλιστα συγκυβέρνηση - ΕΕ - τρόικα ετοιμάζουν να φέρουν νέα τέτοια μέτρα τον Ιούνη. Ακόμα, μέσα από αυτούς τους αγώνες να μπει και το πολιτικό ζήτημα για αποδυνάμωση των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, εκλογές τώρα σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, ρήξη με τα μονοπώλια, αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, εργατική λαϊκή εξουσία.»

Στο περιθώριο της περιοδείας, ο Ν. Σοφιανός συναντήθηκε επίσης με την πρόεδρο του ΔΣ του νοσοκομείου, το διοικητή του, το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων. Ενημερώθηκε για μια σειρά ζητήματα που άπτονται της λειτουργίας του όπως την προωθούμενη από την κυβέρνηση συγχώνευσή του με το διπλανό «Αγ. Σάββας», τι χρειάζεται να γίνει για να ολοκληρωθούν εργασίες ανακατασκευής τμημάτων του νοσοκομείου (έχουν κολλήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο), να λυθούν ζητήματα με τη σίτιση και τη στέγαση υπηρεσιών (σήμερα σε προκάτ και κοντέινερ) ή να αποπερατωθούν αναγκαίες εργασίες πλακόστρωσης, περίφραξης κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ