Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΕΜΠΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
Αύξηση τελών μέχρι 100% για κατοίκους, μείωση 30% για βιομήχανους

Χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποδεικνύει, στην πράξη, ότι η Τοπική Διοίκηση είναι ταγμένη να υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου σε βάρος των συμφερόντων του λαού, αποτελεί η απόφαση της Δημοτικής Αρχής Τεμπών Λάρισας να αυξήσει τα δημοτικά τέλη για τους δημότες και να τα μειώσει για τους βιομήχανους της περιοχής.

Συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, η Δημοτική Αρχή - πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ- αποφάσισε την αύξηση των δημοτικών τελών για τους κατοίκους του δήμου από 11% μέχρι και 100%. Τώρα, μαζί με τις δυο παρατάξεις της αντιπολίτευσης που πρόσκεινται στη ΝΔ, ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο για μείωση κατά 30% στα τέλη φωτισμού και καθαριότητας που πληρώνουν 2 επιχειρήσεις - BETTINΑ, SILKECOLOUR - που λειτουργούν στη Βιομηχανική Περιοχή Μακρυχωρίου κι ανάλογη μείωση θα υπάρξει για τις άλλες επιχειρήσεις.

Με βάση αυτές τις αποφάσεις, στα χωριά του δήμου οι μικρομαγαζάτορες θα πληρώνουν δημοτικά τέλη από 1,4 μέχρι και 2,3 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο του μαγαζιού τους και οι κάτοικοι από 1,2 μέχρι 1,4 ευρώ για κάθε τ.μ. του σπιτιού τους, ενώ οι βιομήχανοι, από 1,4 ευρώ που πλήρωναν, τώρα θα πληρώνουν 0,98 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο των βιομηχανιών τους. Και, φυσικά, το ποσό που χαρίζουν στους βιομήχανους θα πληρωθεί από τα ταμεία του δήμου, δηλαδή από τους άγρια φορολογούμενους εργαζόμενους, αγρότες και μικροεπαγγελματίες της περιοχής.

Την απόφαση αυτή καταψήφισαν οι σύμβουλοι του ΚΚΕ, που εκλέχτηκαν με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ σε ανακοίνωση της παράταξης, ανάμεσα στα άλλα, επισημαίνεται: «Είναι πραγματικά πρόκληση, σήμερα που η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, σε συνεργασία με τρόικα και Ευρωπαϊκή Ενωση, σφαγιάζουν μισθούς και συντάξεις κάνοντας τους βιομήχανους να τρίβουν τα χέρια τους για τους μισθούς των 480 ευρώ που θα πληρώνουν τους εργαζόμενους και τα ακόμα περισσότερα κέρδη που θα αποκομίζουν, ο δήμος να μειώνει τα τέλη των βιομηχάνων στο όνομα της "ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας". Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής να καταδικάσουν την απόφαση αυτή και να απαιτήσουν όλοι μαζί τη μείωση των δημοτικών τελών για τους ίδιους και όχι για τους βιομήχανους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ