Σάββατο 18 Φλεβάρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΦΑΡΣΑΛΑ
Κινητοποίηση με τρακτέρ στις 22 Φλεβάρη

Προετοιμάζονται οι αγρότες της Καρδίτσας

Κινητοποίηση με αγροτικά μηχανήματα πραγματοποιούν την Τετάρτη, 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, στα Φάρσαλα, οι αγρότες της περιοχής, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας και Αγροτικών Συλλόγων της επαρχίας.

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στη νέα σφοδρή επίθεση που εξαπολύει εναντίον τους η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, συγκρούονται με την ΚΑΠ της ΕΕ, που, με τη νέα αναθεώρησή της για το 2014-2020 τους οδηγεί σε ολοκληρωτική καταστροφή και, ταυτόχρονα, παλεύουν για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, προς όφελος του λαού.

Οι αγρότες των Φαρσάλων, άμεσα, διεκδικούν να:

  • Πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που τους χρωστούν οι έμποροι για τα προϊόντα που τους έχουν παραδώσει (βαμβάκι, τομάτα, γάλα κ.ά.).
  • Μειωθεί το κόστος παραγωγής με κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια και, άμεσα, με αύξηση της επιστροφής στο 17%, με αφορολόγητο πετρέλαιο για αγροτική χρήση, με μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30% κ.ά.
  • Πληρωθούν τη συνδεδεμένη ενίσχυση και οι βαμβακοπαραγωγοί που, λόγω των καταστροφών στις καλλιέργειες από τις βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι, δεν «έπιασαν» το πλαφόν που έχει τεθεί ως προϋπόθεση και ν' αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των ζημιών στην παραγωγή.
  • Δοθούν άτοκα καλλιεργητικά δάνεια από την ΑΤΕ στους μικρομεσαίους αγρότες, με περίοδο χάριτος όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, καθώς, λόγω της μη πληρωμής τους από τους εμπόρους και της μη καταβολής των επιδοτήσεων και των αποζημιώσεων, αδυνατούν να προμηθευτούν τα αγροτικά εφόδια και, γενικότερα, να καλύψουν τα έξοδα της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
  • Μην πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ όλα τα χαράτσια (τέλος ακινήτων, εισφορά αλληλεγγύης, τακτοποίηση αυθαιρέτων, ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, αυξήσεις 23% στις εισφορές του ΟΓΑ και 20% στην τιμή του αγροτικού ρεύματος, εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, ανανέωση αδειών γεωτρήσεων, ηλεκτρονική σήμανση των ζώων κ.ά.).
  • Μην μπουν υδρόμετρα στις πομώνες και να μην πληρώσουν οι μικρομεσαίοι αγρότες τα αυξημένα τιμολόγια για το πόσιμο και το αρδευτικό νερό που επιβάλλουν οι «καλλικρατικοί» δήμοι.
  • Κατασκευαστούν τα φράγματα Σκοπιάς και Καστρακίου, καθώς και ταμιευτήρες, να γίνει εκσυγχρονισμός και υπογείωση του αρδευτικού συστήματος του ΤΟΕΒ.
  • Μην πληρώνουν οι αγρότες τα εξέταστρα στα νοσοκομεία και στα κέντρα υγείας, καθώς και συμμετοχή στα φάρμακα.
Στην Καρδίτσα

Αγροτική κινητοποίηση προγραμματίζεται και στην Καρδίτσα, με πρωτοβουλία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού και, ήδη, στον Παλαμά και σε χωριά έχουν βγει τρακτέρ στις πλατείες, περιμένοντας το σινιάλο για να ξεκινήσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ