Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΠΕΜ - ΔΟΕ
Χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Το Ινστιτούτο Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της ΔΟΕ «χρηματοδοτείται πλέον κι από τα ΕΣΠΑ, δηλαδή κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ενωσης! Συγκεκριμένα, αφού πρώτα πιστοποιήθηκε, επιχορηγήθηκε με 2 εκατομμύρια ευρώ για "επιμόρφωση" 1.300 εκπαιδευτικών μέσω 65 προγραμμάτων που θα πραγματοποιηθούν σε Ηπειρο, Δυτ. Μακεδονία και Θεσσαλία». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και σημειώνει: «Η ΔΟΕ δηλαδή, διά μέσου του ΙΠΕΜ, χρηματοδοτείται απ' τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ του κεφαλαίου, από αυτούς που ρημάζουν τη ζωή μας! Το ίδιο κάνουν και τα διάφορα ινστιτούτα των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ».

Χαρακτηρίζει το ΙΠΕΜ - ΔΟΕ Ινστιτούτο «Ενσωμάτωσης και Παραμόρφωσης Εκπαιδευτικών, τονίζοντας πως «με κονδύλια της ΕΕ θα ντύνει "επιστημονικά" το ταξικό σχολείο, το σφαγιασμό των μορφωτικών δικαιωμάτων, την πολιτική που εξυπηρετεί την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και για το σκοπό αυτό θα "επιμορφώσει" εκπαιδευτικούς που θα την υπηρετήσουν. Θα "επιμορφώσει" επίσης και "συνδικαλιστές" (βλ. εργατοπατέρες), που θα χρησιμοποιηθούν για να διαβρώσουν παραπέρα το συνδικαλιστικό κίνημα που κινείται στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής».

Επισημαίνεται πως «το παρελθόν του ΙΠΕΜ βρίθει παραδειγμάτων ερευνών οι οποίες δίνουν στο υπουργείο το απαραίτητο δήθεν θεωρητικό πάτημα για την υλοποίηση των επαίσχυντων μέτρων. Να θυμίσουμε την έρευνα για τις συνθήκες άσκησης του εκπαιδευτικού έργου, έρευνα η οποία καθαγιάζει κάθε αντιδραστική αλλαγή (π.χ. αξιολόγηση με τα κριτήρια της αγοράς); Την έρευνα που έβγαλε λάδι τα καινούρια βιβλία της αμάθειας; Την έρευνα για τα 800 πιλοτικά σχολεία, που, με βάση το ερωτηματολόγιο που έθεταν, δεν υπήρχε το περιθώριο διαφωνίας με το θεσμό αλλά μόνο ο βαθμός συμφωνίας χωρίς να θίγεται ο θεσμός του "νέου" σχολείου»;

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί: «Να καταργηθούν τώρα τα ινστιτούτα της ενσωμάτωσης (το ΙΠΕΜ της ΔΟΕ, το ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ, το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ)! Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει σε κανένα ευρωπαϊκό "επιμορφωτικό" πρόγραμμα του ΙΠΕΜ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ