Πέμπτη 23 Φλεβάρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
«Οχι» στα λουκέτα σε Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης

«Κάτω τα χέρια από τη σχολή του ΟΤΕΚ» απαίτησαν με τη χτεσινή μαζική - παρά τη βροχή - κινητοποίησή τους στην Κέρκυρα οι σπουδαστές
«Κάτω τα χέρια από τη σχολή του ΟΤΕΚ» απαίτησαν με τη χτεσινή μαζική - παρά τη βροχή - κινητοποίησή τους στην Κέρκυρα οι σπουδαστές
Απαιτώντας να μην μπει λουκέτο από την κυβέρνηση σε Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης (ΣΤΕ) (πρώην σχολές τουριστικών επαγγελμάτων) κινητοποιήθηκαν μαζικά χτες το πρωί στην Κέρκυρα μαθητές και εκπαιδευτικοί με τη στήριξη του ταξικού σωματείου των ξενοδοχοϋπαλλήλων και του ΠΑΜΕ.

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Τουρισμού - Πολιτισμού που διέρρευσε στη σχολή της Κέρκυρας, δρομολογείται μέχρι τον Ιούνιο το κλείσιμο των ΣΤΕ σε Κέρκυρα, Ναύπλιο και Θράκη, λόγω αναστολής των σχετικών κονδυλίων. Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητείται από το ΔΣ του Οργανισμού Τουριστικής Εκμετάλλευσης και Κατάρτισης (ΟΤΕΚ) να συνεδριάσει και να πάρει σχετική απόφαση.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εκατοντάδες σπουδαστές θα μείνουν ξεκρέμαστοι και θα αναγκαστούν να καταφύγουν όσοι από αυτούς έχουν την οικονομική δυνατότητα σε ιδιωτικές σχολές, οι δε εκπαιδευτικοί θα οδηγηθούν στην ανεργία. Μόνο στην Κέρκυρα, οι σπουδαστές μαζί με εργαζόμενους που κάνουν μετεκπαίδευση ξεπερνούν τα 300 άτομα.

Απέναντι σε αυτήν την πολιτική που κλείνει κοινωνικές υπηρεσίες και οργανισμούς, για να διασωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών διαδήλωσαν οι σπουδαστές της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Κέρκυρας, διεκδικώντας να εξακολουθεί να λειτουργεί η σχολή τους. Κατέβηκαν με λεωφορεία μέσα στην πόλη, διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμος της Κέρκυρας, αφού πρώτα προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών και εκπαιδευτικών, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή τους βρέθηκε κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Θόδωρο Γουλή, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ