Τρίτη 6 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΪΚΗ ΕΠΤΡΟΠΗ ΑΧΑΡΝΩΝ
Τα σπίτια του Ολυμπιακού Χωριού ανήκουν στους εργαζόμενους

Συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού

Από τη συγκέντρωση της ΚυριακήςΑριστερά, το πάνελ της εκδήλωσης
Από τη συγκέντρωση της ΚυριακήςΑριστερά, το πάνελ της εκδήλωσης
Την αποφασιστικότητα και τη θέλησή τους να υπερασπιστούν το δικαίωμα στη βασική κατοικία διατράνωσαν προχτές Κυριακή κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που οργάνωσε η Λαϊκή Επιτροπή Αχαρνών, σωματεία και φορείς της περιοχής στο κλειστό Γυμναστήριο. Αμέσως επόμενος σταθμός της δράσης της Λαϊκής Επιτροπής αποτελεί η κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στο Μενίδι για αύριο Τετάρτη, στις 11 το πρωί.

Μετά την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) και Οργανισμών Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) περίπου 2.300 οικογένειες στο Ολυμπιακό Χωριό ανησυχούν πως το όνειρο της απόκτησης ενός σπιτιού μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη, στην περίπτωση που η διαχείριση της περιουσίας του ΟΕΚ περάσει σε ιδιώτες.

Στην τοποθέτησή του ο Δημήτρης Τρίμπος, κεντρικός εισηγητής της συγκέντρωσης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε μετά την επικείμενη κατάργηση των ΟΕΚ - ΟΕΕ είναι πολύ σοβαρά και δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε σε άλλους αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τη δική μας και το μέλλον των παιδιών μας. Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και σε κοινή δράση με όλους τους μαζικούς φορείς να παλέψουμε για να αποτρέψουμε το έγκλημα που πάει να γίνει σε βάρος των εργαζομένων. Τα σπίτια των κατοίκων του Ολυμπιακού Χωριού ανήκουν σε αυτούς που τα έχουν πληρώσει και μένουν σε αυτά και όποιος τολμήσει ας έρθει να τα πάρει».


Ο Αλέκος Κατσούλης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου, επεσήμανε πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν, τα δικά μας λεφτά που τα έχουμε βγάλει με ιδρώτα να τα πάρουν και να τα δώσουν σε ιδιώτες».

Στη συνέχεια, ακολούθησαν τοποθετήσεις των συγκεντρωμένων που τόνισαν την ανάγκη να υπάρχει συνεχής επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα στα πιθανά σχέδια της κυβέρνησης για αξιοποίηση ολόκληρου ή τμήματος του Ολυμπιακού Χωριού προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Το ψήφισμα που ενέκρινε στο τέλος της συγκέντρωσης ο κόσμος που συμμετείχε, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει:

«Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε για: Να μην κλείσουν οι Οργανισμοί. Να μην καταργηθεί η εργοδοτική εισφορά. Να δοθούν τα 4 δισ. ευρώ από το ΙΚΑ. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Λειτουργία των Οργανισμών με βάση τις σημερινές ανάγκες σε κατοικία, φύλαξη παιδιών, διακοπές, πολιτισμό των δικαιούχων των δύο οργανισμών. Συμμετοχή στις δραστηριότητες των συνδικάτων για να μην κλείσουν οι οργανισμοί. Συντονισμός με κατοίκους άλλων οικισμών για κοινή πάλη και αγώνες στην ίδια κατεύθυνση. Ενημέρωση και προετοιμασία των κατοίκων για δυναμικές και μαζικές κινητοποιήσεις και αξιοποίηση όλων των μορφών πάλης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ