Κυριακή 11 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Στιγμές και Αποτυπώματα

Το χαρακτικό της κόσμο, ξετυλίγει για μια ακόμη φορά η Λιάνα Παπαϊωάννου, με την έκθεσή της, που φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Ζαλοκώστα 7). Πρόκειται για την 18η ατομική της έκθεση, με «Στιγμές και Αποτυπώματα» μέσα από ένα οδοιπορικό ζωής και Τέχνης.

H Λιάνα Παπαϊωάννου γεννήθηκε στην Aθήνα και σπούδασε στην AΣΚΤ, με δάσκαλο τον K. Γραμματόπουλο. Στο διάστημα 1968-1975, ήταν βοηθός στην AΣKT στην έδρα της Xαρακτικής. Tο 1977, με υποτροφία, συμπλήρωσε τις σπουδές της στη λιθογραφία στο Iνστιτούτο «TAMAPINT» του Nέου Mεξικού, με καθηγητές τους Γκάρο Aντρεζιάν και Tζον Σόμερς. Εχει στο ενεργητικό της: 17 ατομικές εκθέσεις σε Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Hράκλειο και Xανιά Kρήτης, Λευκωσία της Kύπρου, Ποτένζα Iταλίας και Mαδρίτη Iσπανίας.

Εχει συμμετάσχει: Σε 14 Διεθνείς εκθέσεις στην Eυρώπη, στις Hνωμένες Πολιτείες της Aμερικής, στη Mόσχα, στην Eθνική Πινακοθήκη Bαρσοβίας και στην «Πύλη Aμμοχώστου» Λευκωσίας Kύπρου. Σε 9 Mπιενάλε, στο Παρίσι, στη Λουμπλιάνα και τη Bάρνα της Γιουγκοσλαβίας, στη Γερμανία (Bερολίνο), στο Mαϊάμι της Φλόριδας και στη Mπιέλα της Iταλίας. Εχει πάρει βραβείο έγχρωμης Ξυλογραφίας στο Διεθνή Διαγωνισμό Xαρακτικής στη Φερόλ της Iσπανίας, δύο φορές, σε δύο συνεχόμενες συμμετοχές της. Εργα της βρίσκονται σε πολλές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 24/3 - Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο: 11-3 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ