Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΥ ΝΑΥΤΟΥ - ΓΕΝΕ - ΝΑΤ
Απαιτείται κοινό μέτωπο απέναντι στην ενιαία επίθεση

Σύσκεψη για το συντονισμό τη Δευτέρα στις 11 π.μ.

Ο συντονισμός όλου του χώρου ενάντια στην πολιτική που στηρίζει το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα δώσει σημαντική δύναμη στους εργατικούς αγώνες (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το ΝΑΤ)
Ο συντονισμός όλου του χώρου ενάντια στην πολιτική που στηρίζει το εφοπλιστικό κεφάλαιο θα δώσει σημαντική δύναμη στους εργατικούς αγώνες (φωτ. από παλιότερη κινητοποίηση έξω από το ΝΑΤ)
Την επιτακτική ανάγκη για την οργάνωση και το συντονισμό της πάλης των ναυτεργατών, των εργαζομένων στον Οίκο Ναύτου, στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και το ΝΑΤ, ανέδειξαν χτες οι εκπρόσωποι των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων του Οίκου Ναύτου, για να αποκρουστεί η ολομέτωπη επίθεση που έχει εξαπολυθεί στους ναυτεργάτες και στους εργαζόμενους στους ναυτεργατικούς ασφαλιστικούς φορείς από την αντιλαϊκή πολιτική και τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου.

Επίθεση, η οποία σηματοδοτείται από την κατάργηση του Οίκου Ναύτου μέσω της ένταξής του από 1η Απρίλη στον ΕΟΠΠΥ, την κατάργηση του ΓΕΝΕ και την ένταξή του στον ΟΑΕΔ, που σημαίνει ότι τινάζονται στον αέρα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιδόματα ανεργίας θέσεις εργασίας και δικαιώματα των εργαζομένων στους συγκεκριμένους οργανισμούς. Επιπρόσθετα, προωθείται η ένταξη του ΝΑΤ στο υπουργείο Εργασίας, η άρση του καμποτάζ, δηλαδή η μαύρη ανασφάλιστη εργασία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Με βάση το κάλεσμα που απηύθυναν τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία οι εργαζόμενοι του Οίκου Ναύτου αποφάσισαν συμμετοχή στην απεργιακή μάχη που ξεκινούν οι ναυτεργάτες μέσα στο Μάρτη, με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ ανέστειλαν προσωρινά την κατάληψη που είχαν ξεκινήσει από τις 3 Μάρτη. Από χτες κατάληψη ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι στο ΓΕΝΕ.

Για το συντονισμό των ναυτεργατών και υπαλλήλων θα γίνει σύσκεψη στις 11 το πρωί της Δευτέρας σε αίθουσα της ΠΝΟ.

Επικίνδυνος αποπροσανατολισμός από την ΑΠ

Στη διάρκεια της συνέλευσης, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο ΝΑΤ Γ. Δαούσης, εκφράζοντας τη θέση της ΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ, υπονομεύοντας ανοιχτά τον αγώνα, προέτρεψε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν αποκλειστικά και μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους και να απαιτήσουν μάλιστα «να συμπληρωθεί σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο για τον "θαλάσσιο τουρισμό"»! Στο νομοσχέδιο δηλαδή που προβλέπει την άρση του καμποτάζ!

Καταπέλτης ήταν απάντηση του προέδρου της ΠΕΜΕΝ Σ. Τσιμπόγλου ο οποίος διευκρίνισε ότι με το νομοσχέδιο τινάζονται στον αέρα τα εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των ναυτεργατών. «Ποιες θέσεις θα διασφαλίσετε έτσι αφού δεν θα υπάρχουν ασφαλισμένοι», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν διασφαλίζετε καμία θέση εργασίας πάνω στα συντρίμμια και τα "πτώματα" των ναυτεργατών». Σημείωσε την τεράστια δύναμη που έχει ο κοινός αγώνας, όταν όμως αυτός ταυτόχρονα δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την οργάνωση και την ανάπτυξη συνολικά του εργατικού λαϊκού κινήματος που θα αντεπιτεθεί, διεκδικώντας τη λαϊκή εξουσία.

Στη συνέλευση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Γιώργος Τούσσας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής του Κόμματος, και ο Ηλίας Πατίδης από το ΠΑΜΕ Δημοσίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ