Σάββατο 10 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΑΣΕΒΕ
Πανελλαδική δράση για την Ασφάλιση

Την Πέμπτη, 15 του Μάρτη, συγκεντρώσεις στα γραφεία του ΟΑΕΕ

Με άμεσο αίτημα τη θεώρηση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας, ανεξάρτητα από το αν ο ασφαλισμένος έχει χρέη προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), καθώς και την κατάργηση της προϋπόθεσης ασφαλιστικής ενημερότητας, η ΠΑΣΕΒΕ προχωρά στην οργάνωση κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα, την Πέμπτη, 15 του Μάρτη, μέρα πανελλαδικής δράσης.

«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το Ασφαλιστικό με το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΑΣΕΒΕ. Καταγγέλλουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του ΟΑΕΕ για το κούρεμα των αποθεματικών του ταμείου, τα οποία είναι σε ομόλογα. Είναι έγκλημα από τη μια το ταμείο να μην έχει να δώσει συντάξεις και από την άλλη να χρηματοδοτεί τις τράπεζες», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της, με την οποία καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κεντρική συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στην Αθήνα, «στον ΟΑΕΕ Πειραιώς 46 (πρώην ΤΣΑ) την Πέμπτη 15 Μάρτη, 8.30 π.μ., για να απαιτήσουμε τη θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους ασφαλισμένους». Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Αττική θα γίνουν επίσης σε Πειραιά, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ιλιον, Μπραχάμι, Αγ. Παρασκευή και αλλού.

Η ΟΒΣΑ τονίζει: «Καλούμε τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων να πάρουν όλα τα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή των μελών τους, στη συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Συνάδελφοι. Εχουμε δύναμη, μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διαφυλάξουμε ό,τι έχουμε κατακτήσει με σκληρούς αγώνες. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε επιβάλλεται να δυναμώσουμε τα σωματεία, τα ΔΣ να πάρουν πρωτοβουλία για την οργάνωση της συμμετοχής στους αγώνες. Απαιτούμε:

  • Αμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθένειας ανεξάρτητα από χρέη.
  • Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.

Πάρτε όλοι μέρος στην κινητοποίηση έξω από τον ΟΑΕΕ».

Η ΓΣΕΒΕΕ

Υπέρ του «κουρέματος» των αποθεματικών του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) βασιζόμενη στο παραμύθι των «ισοδύναμων μέτρων» τοποθετείται η ηγεσία της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΒΕΕ, προσπαθώντας ταυτόχρονα να «θολώσει τα νερά», μήπως και καταφέρει να ξεγελάσει κάποιον αυτοαπασχολούμενο ή μικρό ΕΒΕ. Ετσι, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, η ΓΣΕΒΕΕ θέτει ζήτημα εγκυρότητας της σύγκλησης του ΔΣ του ΟΑΕΕ και της απόφασης συμμετοχής του Ταμείου στο «κούρεμα».

Οχι μόνο αποφεύγει να καταγγείλει ευθέως τη διαδικασία ως προς τον τύπο αλλά και την ουσία, ενώ ξέρει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ασχοληθεί ούτε για «αστείο» με τέτοιου είδους ζητήματα, αλλά εκτίθεται αμέσως μετά καθώς δηλώνει ότι: «διαφωνεί με την μείωση - κούρεμα των ομολόγων του Ταμείου χωρίς να υπάρχει εξασφάλιση για ισοδύναμα μέτρα αποκατάστασης της μείωσης των αποθεματικών του».

Η ΓΣΕΒΕΕ υπονομεύει εξαρχής το αίτημα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Ταμείου για προστασία και ενίσχυση των αποθεματικών του, των δικών τους χρημάτων που έχουν ήδη λεηλατηθεί από την αντιασφαλιστική πολιτική πολλών χρόνων. Αποδεχόμενη υπό όρους τη «σφαγή», δέχεται και τις επιπτώσεις, τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση των εισφορών, τη μείωση των παροχών. Κι αυτό επειδή γνωρίζει πολύ καλά ότι η ασκούμενη πολιτική κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από κάθε είδους εξασφάλιση συντάξεων και παροχών, με συνέπεια οποιαδήποτε αναφορά σε «ισοδύναμα μέτρα» να συνιστά «παραμύθι της Χαλιμάς» και τίποτα άλλο. Το επιβεβαιώνει μάλιστα έμμεσα, επικαλούμενη η ίδια τις μειώσεις των επιχορηγήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις άλλες περικοπές, ενώ σημειώνει ότι ο ΟΑΕΕ σύντομα δεν θα μπορεί να καταβάλλει συντάξεις!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ