Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδράσεις στο επικίνδυνο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που προωθεί τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και την παράδοση της πρόληψης στους ιδιώτες, ζητούν οι καθηγητές της Πιερίας, με ψήφισμα που ενέκριναν στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες. Το ψήφισμα αυτό είχαν καταθέσει δύο φορές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, όμως δεν εγκρίθηκε καθώς οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΚ και ΑΑΚ (οπορτουνιστικό συνονθύλευμα) ψήφιζαν λευκό και της ΔΑΚΕ δήλωναν υπέρ με την προϋπόθεση να φύγει η αναφορά στον καπιταλισμό.

Τελικά, η ΓΣ της ΕΛΜΕ ενέκρινε το ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλει ότι το νομοσχέδιο με την ονομασία «Κώδικας Ναρκωτικών», «προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες. Το νομοσχέδιο αυτό είναι άλλο ένα δηλητηριώδες όπλο στη φαρέτρα των καπιταλιστών, με στόχο να κοντρολάρουν τις ζωές μας, τα οράματα και τα ιδανικά μας, να κατευθύνουν τα μυαλά μας, τα μυαλά των νέων, στην εξάρτηση, στην υποταγή και προσαρμογή σε ό,τι ευνοεί την πλουτοκρατία». Η ΕΛΜΕ καλεί σε συναγερμό όλους τους εκπαιδευτικούς και τους άλλους εργαζόμενους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν το έκτρωμα αυτό. «Να αγωνιστούν για την πραγματική απελευθέρωσή τους από όλα τα δεσμά των καπιταλιστών. Δε χαρίζουμε τις ζωές μας, τις ζωές των παιδιών μας σε κανέναν».

Εκδηλώσεις φορέων και συσπειρώσεων
  • Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και το παράρτημα Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ, διοργανώνουν συζήτηση με θέμα «Μη ναρκώνεις το μυαλό και τη ζωή σου, όχι σε όλα τα ναρκωτικά», αύριο Τετάρτη, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα 302 (κεντρικό διάδρομο) του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ομιλητές: Φαίδων Καλοτεράκης, ψυχολόγος, ειδικός βοηθός διευθυντής ΚΕΘΕΑ, μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΥΝ, Ανδρέας Τσούνης, ψυχολόγος, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Στελεχών Πρόληψης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ, Κώστας Τζιάρας, εκπαιδευτικός, στο σχολείο της ΙΚΑΘΗΣ ΚΕΘΕΑ, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΕΣΥΝ.
  • Ο Εξωραϊστικός - Πολιτιστικός Σύλλογος & Πνευματικό Κέντρο Οικισμού Εκτελωνιστών Δήμου Αλίμου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Οχι σε όλα τα ναρκωτικά - Ναι στη ζωή», την Πέμπτη 15 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο (Ιωνίας 96) στο Ανω Καλαμάκι. Ομιλητές: Ιλιάνα Ναζεντιάδου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, πρόεδρος του παραρτήματος Αθήνας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) και Κώστας Αρβανίτης, Δημοσιογράφος, μέλος του ΔΣ του ΚΕΘΕΑ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ