Τρίτη 13 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
6ο ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ελλείψεις σε μέτρα ασφαλείας

Τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, οι οποίες θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών στο 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά (απογευματινό) και κυρίως την παντελή έλλειψη πυρασφάλειας, καταγγέλλει με έγγραφό της στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του σχολείου.

Το έγγραφο κοινοποιείται σε όλους τους αρμόδιους φορείς και αναφέρει:

«Το κτίριο είναι τετραώροφο και κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950, εξυπηρετώντας τις ανάγκες της τότε εποχής. Σήμερα, εξυπηρετεί τις ανάγκες του πρωινού γυμνασίου - λυκείου (περίπου 850 μαθητές και εκπαιδευτικούς) και άλλους περίπου 180 μαθητές και εκπαιδευτικούς του 6ου απογευματινού ΕΠΑΛ.

Η μη ύπαρξη πυρασφάλειας σε ένα σχολείο που αποτελείται από τέσσερις ορόφους, όπου εκτός των απαρχαιωμένων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων θέρμανσης, λειτουργούν και εργαστήρια μηχανολόγων - οχημάτων, αυξάνουν τους παράγοντες επικινδυνότητας για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό στο σχολείο. Περπατώντας στους ορόφους του κτιρίου δε συναντάς ούτε πυροσβεστήρα», καταγγέλλει το 15μελές και προσθέτει ότι αντί για έξοδο κινδύνου, υπάρχει μια σιδεροκατασκευή που βλέπει στο προαύλιο η οποία «απ' τα πλαϊνά δεν έχει πλέγμα προστασίας και σε περίπτωση εκτάκτου γεγονότος (πυρκαγιάς ή σεισμού), υπάρχει κίνδυνος με το συνωστισμό ή τον πανικό να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα», λένε οι μαθητές και επισημαίνουν την ανάγκη ελέγχου και της στατικότητας του κτιρίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ