Κυριακή 18 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Δευτέρα 19/3
  • Γιάννης Παπαϊωάννου
    Γιάννης Παπαϊωάννου
    Αφιέρωμα στον σπουδαίο λαϊκό δημιουργό Γιάννη Παπαϊωάννου, πραγματοποιείται (8.30μμ), στο καφέ του «Ιανού» (Σταδίου 24, 2103217810). Ερμηνεύει ο Αγάθωνας με το συγκρότημά του. Συμμετέχει η Μαρία Δεικτά. Επιμέλεια και παρουσίαση: Πάνος Σαββόπουλος.
  • Στη λαϊκή παράδοση και στην έντεχνη δημιουργία της Σμύρνης είναι αφιερωμένη η παράσταση με τίτλο «Η Σμύρνη του Ερωτα», που παρουσιάζουν ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Παρουσιάζουν κομμάτια από τη δεκαετία του 1920, που τα ίχνη τους φθάνουν ως και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Συμμετέχουν: Ασπασία Στρατηγού, Θοδωρής Μέρμηγκας. Μουσική διεύθυνση: Ανδρέας Κατσιγιάννης.
  • Οι «KollektivA» επιστρέφουν ... δυναμικά στον «Σταυρό του Νότου - Club» (Φραντζή & Θαρύπου 35, Νέος Κόσμος, 210 9226975) για δύο Δευτέρες (19 και 26/3, 10μμ), γεμάτες παλμό, ένταση και ρυθμό. Με δικά τους αγαπημένα τραγούδια, αλλά και πρωτότυπες διασκευές.
  • Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Beton7 παίζεται το έργο «The Zoo Story» είναι το πρώτο έργο του Αμερικανού συγγραφέα EdwardAlbee. Ενα «κωμικό δράμα» με μαύρο χιούμορ και σασπένς από τον master του σύγχρονου αμερικάνικου θεάτρου Edward Albee. Σκηνοθεσία: Νέλλη Καρρά. Μετάφραση: Ιφιγένεια Ντούμη. Παίζουν: Γιώργος Καφετζόπουλος, Μάνος Στεφανάκης.
  • Απόστολος Ρίζος
    Απόστολος Ρίζος
    Μία πρωτότυπη σύμπραξη, ζωντανά επί σκηνής, της θεατρικής ομάδας «Ια» και του μουσικοχορευτικού συγκροτήματος «encardia» αποτελεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Ου έρωτας... ταξίδι αγάπης χωρίς επιστροφή», που φιλοξενείται κάθε Δευτέρα (8.30μ.μ.), στο θέατρο «Πορεία» (Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, Πλ. Βικτωρίας, 2108210991). Δραματουργική επεξεργασία - Σκηνοθεσία: Μαργαρίτα Μακαρούνη.
  • Η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων ΝΑΤ, η Αγωνιστική Παράταξη Ελλήνων Λογοτεχνών - Συνεργαζόμενοι και οι εκδόσεις «Εντός» προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Θαλασσινά Σημάδια» του Αλέκου Πούλου, στις 6μμ, στην αίθουσα της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21, Πειραιάς).
Τρίτη 20/3
  • Στη μουσική σκηνή «Αυλαία» (Αγίου Ορους 15, Βοτανικός, 2103474074) η Μαρία Κώτη συνεχίζει κάθε Τρίτη τις μουσικές παραστάσεις της, με τραγούδια διαλεχτά από την Ελλάδα και τον κόσμο.
  • «Μουσική στην ποίηση με τα μάτια μιας γυναίκας» τιτλοφορείται η μουσική παράσταση της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη, στις 9μμ, στον «Ιανό». Τα τραγούδια της ερμηνεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Νίκος Καρακαλπάκης. Με τη συνθέτρια στο πιάνο, συμπράττουν οι σολίστες μουσικοί της «Ορχήστρας των στιγμών» Χρήστος Χουβαρδάς (έγχορδα), Νίκος Χατζόπουλος (μπάσο) και Γιάννης Νοταράς (κρουστά).
Πέμπτη 22/3
  • Το έργο του πολυβραβευμένου Ουαζντί Μουαουάντ «Πυρκαγιές» παρουσιάζεται με τους θεατές Επί Σκηνής να μοιράζονται τον ίδιο σκηνικό χώρο με τους ηθοποιούς σε μία εναλλακτική μορφή χρήσης της Κεντρικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Μετάφραση: Εφη Γιαννοπούλου. Σκηνοθεσία - Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης. Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου. Βίντεο: Μιχάλης Κλουκίνας. Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Ιωάννα Κολλιοπούλου, Χριστίνα Μαξούρη, Μιχάλης Μητρούσης, Θέμις Μπαζάκα, Θεμιστοκλής Πάνου, Βασίλης Παπαγεωργίου, Νικόλας Παπαγιάννης, Λένα Παπαληγούρα, Δημήτρης Πιατάς, Γιώργος Συμεωνίδης.
  • «KollektivA»
    «KollektivA»
    Το ιστορικό Κουαρτέτο Μποροντίν, γνήσιος εκφραστής της Ρωσικής Σχολής, συμπράττει με τον κορυφαίο πιανίστα Ολεγκ Μάιζενμπεργκ, σε ένα πρόγραμμα με έργα Τσαϊκόφσκι και Μπραμς, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
  • Ακροβατώντας ανάμεσα στο ύφος του καμπαρέ και του standup comedy δύο ηθοποιοί σε μια άδεια σκηνή αναζητούν τις αιτίες της αποτυχίας. «Μια εκδοχή» τιτλοφορείται η παράσταση που παρουσιάζεται στο «Φούρνο» (κάθε Πέμπτη, Παρασκευή). Παίζουν και σκηνοθετούν: Θοδωρής Σκυφτούλης, Δανάη Σπηλιώτη. Σκηνικά : Γιώργος Κολιός.
Παρασκευή 23/3
  • Ρωσικό «χρώμα» στη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα παρουσιαστούν έργα των Π. Ι. Τσαϊκόφσκι, Σεργκέι Προκόφιεφ και Σεργκέι Ραχμάνινοφ. Σολίστ θα είναι η βιολονίστα Αλίνα Πογκόστκινα και μαέστρος ο Αλαν Μπουριμπάγιεφ.
  • Η Ομάδα 11 και ο σκηνοθέτης Νίκος Πασχίδης, συστήνονται στο ελληνικό κοινό με το κλασικό έργο του Χάρολντ Πίντερ «Παλιοί Καιροί» στη Νέα Σκηνή του Απλού Θεάτρου. Μετάφραση: Μάγια Λυμπεροπούλου. Παίζουν: Μαρία Σκαφτούρα, Γιάννης Μοσχίδης, Ελενα Πελαγία. Σκηνικά: Δημήτρης Κακρυδάς.
  • Στο «Gazarte» (Βουτάδων 32-34, Γκάζι), στις 10.30μμ, η Orchestre National de Jazz, μία λαμπερή κοινότητα 15 μουσικοών, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τίτλο «Carmen».
  • Συναυλία των «Bajofondo Tango Remixed», στο «Studio 54 nights» (ex Club 22). Το συγκρότημα από το Rio de la Plata στα σύνορα Αργεντινής- Ουρουγουάης, παρουσιάζει ένα μουσικό «κοκτέιλ» βασισμένο σε ήχους ηλεκτρονικούς και παραδοσιακούς, όπως το τάνγκο.
  • Οι «Δερβίσηδες και η Αλίκη» εμφανίζονται (10μμ) στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Διέλευσις» (Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη, 210 86 13 739) με τραγούδια σμυρναίικα και ρεμπέτικα, σ' ένα αφιέρωμα για το πέρασμα από τα καφέ Αμάν στη λαϊκή ταβέρνα.
Σάββατο 24/3
  • Orchestre National de Jazz
    Orchestre National de Jazz
    Από σήμερα και για δύο ακόμη σαββατιάτικες εμφανίσεις (31/3 και 7/4), ο τραγουδοποιός - ερμηνευτής Απόστολος Ρίζος ανεβαίνει στη σκηνή του Πυρήνα, για ένα ιδιαίτερο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο: « Η Γυναίκα στον πυρήνα». Επιχειρεί μια προσέγγιση της ανεξάντλητης σε μεταμορφώσεις γυναικείας μορφής, μέσα από τις πληθωρικές αντανακλάσεις της στο ελληνικό - και όχι μόνο - τραγούδι.

«Πυρκαγιές» στο Εθνικό Θέατρο
«Πυρκαγιές» στο Εθνικό Θέατρο

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ