Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Σαραντάχρονη «διαδρομή»

Εγκαινιάζεται στις 24/3 (6μμ), στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα, αναδρομική έκθεση ζωγραφικής (1972-2012) της Μαρίας Ζιάκα, με ομιλήτρια την Λέλα Κατεχάκη- Μπαταγιάννη. Η έκθεση (υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων) θα διαρκέσει μέχρι τις 8/4.

Μέλος του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων, η Μ. Ζιάκα, αυτοδίδακτη ζωγράφος, χρησιμοποιεί όλες τις τεχνικές (λάδι, παστέλ, μολύβια, ακρυλικά χρώματα σε καμβά ή χαρτόνι). Εχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις φοιτητών και καλλιτεχνών των Ιωαννίνων (1972 και 1975), καθηγητών της ΕΛΜΕ Τρικάλων (1989) και του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων στο Βόλο (2010) και στα Τρίκαλα (2011).

Σ' αυτήν την πρώτη της ατομική έκθεση παρουσιάζεται όλη η εικαστική πορεία της, από τα νεανικά έργα της μέχρι τα μεταγενέστερα. Τα θέματα είναι ποικίλα, με επίκεντρο τον άνθρωπο (μορφή, κίνηση, έκφραση, σχέσεις). Ακόμα και τα τοπία σημαδεύονται από την ανθρώπινη παρουσία. Στην έκθεση παρουσιάζονται πορτρέτα με διάφορες τεχνικές που αποδίδουν χαρακτηριστικά τα «μοντέλα», στιγμές ανθρώπων που χορεύουν, τοπία των Τρικάλων και άλλους αγαπημένους τόπους. Επίσης παρουσιάζονται έργα που αποδίδουν ζωγραφικά παλιές οικογενειακές φωτογραφίες κι ένα αφιέρωμα με θέματα από σχολεία της μεταπολεμικής Ελλάδας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ