Σάββατο 17 Μάρτη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΡΙΖΟΣ ΜΑΡΟΥΔΑΣ
Ο Αντ. Σαμαράς εμπαίζει τους κτηνοτρόφους !

Σε δήλωσή του, σχετικά με τις υποσχέσεις του Αντ. Σαμαρά για επιστροφή της εξισωτικής αποζημίωσης στους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, ο Ρίζος Μαρούδας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, αναφέρει:

«Λίγο πριν στηθούν οι κάλπες των εκλογών ο πρόεδρος της ΝΔ, εμφανιζόμενος σε ρόλο Μαυρογιαλούρου, υπόσχεται στους κτηνοτρόφους επιστροφή της εξισωτικής αποζημίωσης που τους έκοψε η συγκυβέρνηση, στην οποία το κόμμα του συμμετέχει. Αγριος εμπαιγμός και σκέτη κοροϊδία, αφού, πριν από λίγες μέρες η ΝΔ, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ψήφισε τον εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου, μέσω του οποίου γίνεται η περικοπή των 60 εκατομμυρίων ευρώ της εξισωτικής αποζημίωσης που προοριζόταν για τους κτηνοτρόφους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών.

Και μπορεί ο κ. Σαμαράς να «εξέπληξε ευχάριστα» τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας - αυτό δήλωσε ο ομοϊδεάτης του Μ. Τζιότζιος! - αλλά καθόλου δεν έπεισε τους κτηνοτρόφους ότι μια κυβέρνηση της ΝΔ θα εφαρμόσει αγροτική πολιτική διαφορετική από αυτή που επιβάλλει η ΕΕ και προβλέπουν τα μνημόνια. Αλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν βρήκε λέξη να πει για τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που κατατρέχουν τους κτηνοτρόφους - εξευτελιστικές τιμές παραγωγού στο γάλα και στο κρέας, μη πληρωμή από τους εμπόρους, αλματώδης αύξηση του κόστους παραγωγής με τις συνεχείς ανατιμήσεις στις ζωοτροφές, τα κτηνιατρικά φάρμακα, τα καύσιμα, το ρεύμα, ανεξέλεγκτες εισαγωγές ομοειδών προϊόντων κ.ά. - που οφείλονται, ακριβώς, σ' αυτήν την αντιαγροτική πολιτική και οδηγούν τους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους στη χρεοκοπία και την καταστροφή, τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές στην ερήμωση και τη χώρα μας σε ακόμα μεγαλύτερη διατροφική εξάρτηση από τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν έχουν κανένα λόγο να «τσιμπήσουν» στα προεκλογικά ταξίματα του κ. Σαμαρά. Εχουν, όμως, κάθε λόγο να συνεχίσουν τους αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και για μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, κόντρα στα μονοπώλια, προς όφελος του λαού μας. Η μαζική συμμετοχή τους στον αγωνιστικό γιορτασμό του Κιλελέρ, που οργανώνει η ΠΑΣΥ, την Κυριακή, στο χώρο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων, θα είναι μια ένδειξη πως έχουν βρει το σωστό δρόμο που οδηγεί στο ξέφωτο. Κι αυτό το μήνυμα μπορούν και πρέπει να το στείλουν και με την ψήφο τους στις ερχόμενες εκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ