Τρίτη 20 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Παζάρια για Λύκειο και εξεταστικό

Το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Γ. Μπαμπινιώτης, μετά από συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ, είπε πως θα προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές για το «νέο» Λύκειο και το εξεταστικό και το απόγευμα διευκρινίστηκε, από το υπουργείο, πως ...δεν υπάρχει χρόνος. Για την ακρίβεια, ο Γ. Μπαμπινιώτης έκανε λόγο για «ώριμο νομοθέτημα» και το απόγευμα σημειώθηκε από το υπουργείο πως το νομοθέτημα είναι μεν ώριμο, αλλά δεν υπάρχει χρόνος λόγω ...τεχνικών προβλημάτων.

Πρακτικά, φαίνεται πως οι αντιδραστικές ρυθμίσεις «σκόνταψαν» (προς το παρόν) στο «παζάρι» της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και τα νομοσχέδια μάλλον μετατίθενται μετά τις εκλογές. Το γεγονός αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως τα δύο κόμματα δε συμφωνούν στις βασικές κατευθύνσεις. Το αντίθετο συμφωνούν στις συγκεκριμένες αναδιαρθρώσεις που αφορούν την κατασκευή του σχολείου της «αγοράς».

Κατά τα άλλα στη συνάντηση του υπουργού Παιδείας με την ΟΛΜΕ, εκτός από τα «ώριμα νομοθετήματα», συζητήθηκαν μια σειρά θέματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός, για μια ακόμη φορά, είπε πως έχει εξασφαλιστεί το χαρτί για τις εξετάσεις, αλλά και ότι προχωρά το θέμα των βιβλίων, τα οποία θα βρίσκονται στα σχολεία τον Ιούλιο (στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) και τον Αύγουστο (στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Αξίζει να σημειωθεί πως έχουμε φτάσει στο σημείο η εξασφάλιση των παραπάνω να θεωρείται κατάκτηση!

Επίσης, ο υπουργός, αναφερόμενος στο θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, υποστήριξε πως είναι δεδομένη, αλλά απ' ό,τι φάνηκε, απ' όσα είπε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, θα καθυστερήσει σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό. Στις δηλώσεις μετά, για το θέμα είπε πως «πρέπει να υπάρχει αξιολόγηση αλλά το πώς και με ποιες μορφές και με ποιους στόχους είναι ένα θέμα που αξίζει να συζητηθεί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ