Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καμιά αυταπάτη

Τα πρώτα «δείγματα γραφής» υπέρ του μεγάλου εφοπλιστικού κεφαλαίου δίνει η «Κοινωνική Συμφωνία» των Λ. Κατσέλη και Χ. Καστανίδη, με αφορμή την απεργία των ναυτεργατών, βάζοντας προσχηματικά «ίσα βάρκα - ίσα νερά» τους ναυτεργάτες και την κυβέρνηση - δηλαδή όσους αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, με αυτούς που με την πολιτική τους ευθύνονται για τα δεινά των λαϊκών στρωμάτων.

Στην ανακοίνωσή της, καλούσε την κυβέρνηση να δείξει τις «σοβαρές προθέσεις της» με την «άρση της πολιτικής επιστράτευσης που συνεχίζεται από το Νοέμβριο του 2010», ενώ ταυτόχρονα καλούσε την ΠΝΟ, «να πάρει και η ίδια πρωτοβουλίες ώστε τη δύσκολη αυτή περίοδο να μην θιγούν οι παραγωγικές τάξεις που εξαρτώνται από τις θαλάσσιες μεταφορές και έχουν ήδη πληγεί από την κρίση». Δηλαδή, τι λέει; Επί της ουσίας και με μοναδική διαφορά, που μάλλον ως άλλοθι το θέτει, την άρση της επιστράτευσης, λέει όλα όσα λένε η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Μπακογιάννη, η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και όσοι χτυπούν τους ναυτεργάτες στηρίζοντας τα εφοπλιστικά συμφέροντα. Πως, δηλαδή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και οι αγρότες των νησιών, δε φταίει η άγρια αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που οι ίδιοι αυτοί εφαρμόζουν, αλλά η... απεργία των ναυτεργατών. Μ' αυτόν τον τρόπο, όμως, όχι μόνο αθωώνει την κυβέρνηση, αλλά παίζει κι αυτή στο ίδιο παιχνίδι της επίθεσης κατά των εργατικών αγώνων.

Η «Κοινωνική Συμφωνία», αποδεικνύει από την πρώτη στιγμή, ποιανού συμφέροντα υπηρετεί. Πως πίσω από τη δήθεν «δίκαιη» πολιτική που επικαλείται, στην πράξη, υπονομεύει τους αγώνες των εργατών και τους καθιστά... υπεύθυνους για τα προβλήματα των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Πρόκειται για ύπουλη προπαγάνδα, η οποία βρίσκεται ακριβώς στη «γραμμή» που θέλουν οι μεγάλοι επιχειρηματίες, οι εφοπλιστές, συνολικά το μεγάλο κεφάλαιο: Της διάσπασης της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να υπηρετηθούν καλύτερα τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Αλλά τι να περιμένει κανείς από ένα κόμμα που βγήκε από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ