Τετάρτη 21 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΕΛΣΤΑΤ
Μπαλάκι οι ευθύνες για να κρυφτεί η ουσία

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου ενοχοποίησε τη ΝΔ για το μαγείρεμα του ελλείμματος

Ανούσια και αποπροσανατολιστική είναι η αντιπαράθεση ανάμεσα στους εταίρους της συγκυβέρνησης, με αφορμή το δημόσιο έλλειμμα του 2009, το οποίο απασχολεί την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Πετώντας ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών, προσπαθούν να κρύψουν ότι τη «δημιουργική στατιστική και λογιστική την εφάρμοσαν κατ' επανάληψη και την εφαρμόζουν τόσο οι κυβερνήσεις της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ίδια η ΕΕ για να διευκολύνουν διαχειριστικές ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου και την προώθηση αντιλαϊκών πολιτικών», όπως τόνισε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, ανακοινώνοντας ότι δε θα πάρει μέρος στις εργασίες της Εξεταστικής.

Καταθέτοντας χτες στην Εξεταστική, ο πρώην υπουργός Οικονομικών το 2009 Γ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε την κατηγορία ότι «μαγείρεψε» τα στοιχεία του ελλείμματος και επιτέθηκε κατά του υπουργού Οικονομικών της ΝΔ Γ. Παπαθανασίου, ισχυριζόμενος ότι ο προκάτοχός του είχε σκόπιμα αποκρύψει από την Eurostat το ύψος του ελλείμματος καθώς το τρίμηνο Ιούλη - Σεπτέμβρη του 2009 δε δημοσιοποίησε τα δελτία εκτέλεσης του προϋπολογισμού που το αποτύπωναν.

Εκανε ακόμα λόγο για βαρύτατες ευθύνες όσων έστελναν «συνειδητά ψευδή στοιχεία» στην ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μόνο που έκανε ήταν να αποτυπώσει το πραγματικό έλλειμμα, που τελικά έφτασε στο 15,4% του ΑΕΠ, αντί για 6% που προέβλεπε η κυβέρνηση της ΝΔ, δύο μέρες πριν τις εκλογές.

Οι πρώην υπουργοί της ΝΔ (η οποία δεν μετέχει στην Εξεταστική) Παπαθανασίου, Αλογοσκούφης και Αβραμόπουλος ανακοίνωσαν ότι δε θα προσέλθουν και ότι θα καταθέσουν υπόμνημα. Τέλος, ο Δ. Παπαδημούλης, που εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, σε ανακοίνωσή του ανακάλυψε όψιμα την «κοκορομαχία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ» και είπε ότι δεν ξέρει αν έχει νόημα η περαιτέρω συμμετοχή του στην Εξεταστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ