Κυριακή 25 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
«Χαρταετοί» τέχνης

Εργο του Μ. Παντελιά
Εργο του Μ. Παντελιά
Η έκθεση των «Χαρταετών» στον «Αστρολάβο - Δεξαμενή» (Ξανθίππου 11), έγινε πλέον θεσμός. Με πρόθεση την αναζωπύρωση του εθίμου της Καθαρής Δευτέρας και της συμμετοχής της τέχνης σε επίκαιρες εκδηλώσεις ώστε να έχει άμεση πρόσβαση το ευρύ κοινό, οι συνεργάτες του «Αστρολάβου» δημιούργησαν και φέτος έργα με θέμα τον χαρταετό για να εκτεθούν και να... πετάξουν. Αυτή τη φορά οι 28 καλλιτέχνες δούλεψαν το θέμα ελεύθερα είτε ζωγραφίζοντας κυρίως έργα με θέμα το χαρταετό, είτε δημιουργώντας τους δικούς τους χαρταετούς.

Στην έκθεση συμμετέχουν με ζωγραφικά τους έργα οι: Κατερίνα Βαβλίτου, Κάτια Βαρβάκη, Γιώργος Γκολφίνος, Ειρήνη Γκόνου, Χαράλαμπος Δερμάτης, Μαρία Ηλία, Κώστας Λαμπρόπουλος, Μάγδα Λεβεντάκου, Μαρία Μαρουδή, Γιάννης Μετζικώφ, Κατερίνα Μουράτη, Δημήτρης Μυταράς, Παντελής Ξειροχειμώνας, Λένα Οικονόμου, Θόδωρος Πανταλέων, Μίλτος Παντελιάς, Λάκης Πατρασκίδης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Ράνια Ράγκου, Μιχάλης Σοφούλης, Στάθης, Νίκος Στεφάνου, Κασσιανή Τσακιρίδη και Μανώλης Χάρος. Τέλος, με φωτογραφίες με θέμα το χαρταετό συμμετέχει η Αννα Σκαρλάτου και με χαρταετούς - σιδεροκατασκευές και κοσμήματα η Μελίτα Βερναρδάκη.

Σημειώνει στον κατάλογο η Ντόρα Ηλιοπούλου - Ρογκάν: «Και οι 28 σημαντικοί για τα εικαστικά του τόπου Ελληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν φέτος, δίνουν ένα δυναμικό παρών. Παρών που ενεργοποιείται κυρίως μέσ' από ζωγραφικά έργα με θέμα το χαρταετό, χαρταετούς - αυτοδύναμα έργα τέχνης - παρουσίαση που ολοκληρώνεται με καλλιτεχνικές φωτογραφίες με θέμα το χαρταετό, σιδηροκατασκευές και κοσμήματα». Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Μάρτη.

Το πρωί της Καθαρής Δευτέρας θα μοιράζονται χαρταετοί στον «Αστρολάβο - Δεξαμενή», ενώ το μεσημέρι της Καθαρής Δευτέρας θα γίνει χάπενινγκ με πέταγμα χαρταετών στο Λυκαβηττό, με την παρουσία των καλλιτεχνών. Οπως και πέρυσι, οι 3 χαρταετοί που θα πετάξουν ψηλότερα, θα βραβευτούν με 3 χαρταετούς - έργα τέχνης. Το πρώτο βραβείο θα είναι χαρταετός του Λ. Πατρασκίδη, το δεύτερο του Μ. Παντελιά και το τρίτο της Κασσιανής Τσακιρίδη. Πριν το πέταγμα των χαρταετών θα δοθεί περφόρμανς με τίτλο: «Καζανοκαθαρίσματα» από την ομάδα των ζογκλέρ - ξυλοπόδαρων «Lazy dayz», για να θυμηθούμε λίγο τις παραδοσιακές παλιές συνήθειες των νοικοκυρών που καθάριζαν τα καζάνια την Καθαρή Δευτέρα απ' τα λίπη των φαγητών, για να υποδεχτούν την περίοδο των νηστειών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Χαρταετοί» καλλιτεχνήματα(2003-03-15 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2003-03-07 00:00:00.0)
«Χαρταετοί» στον «Αστρολάβο»(2000-02-19 00:00:00.0)
"Χαρταετοί" τέχνης(1999-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ