Τετάρτη 28 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Συνεχίζεται το ταξίδι του πάπα

ΑΒΑΝΑ.--

Ανοικτή λειτουργία πραγματοποίησε χτες ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Βενέδικτος ΙΣτ' στην πλατεία της επανάστασης Αντόνιο Μασέο στο Σαντιάγο ντε Κούμπα στα πλαίσια της τριήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Κούβα. Ανάμεσα στα άλλα δεν παρέλειψε να αναφερθεί, με ιδιαίτερα προσεκτικό τρόπο, στους λεγόμενους «αντιφρονούντες» δηλώνοντας πως «έχω στην καρδιά μου τα δίκαια αιτήματα, τις δίκαιες επιθυμίες, τις χαρές, τον πόνο και τις ανησυχίες όλων των Κουβανών, όπου και να βρίσκονται. Ιδιαίτερα των νέων, των ηλικιωμένων, των παιδιών, των αρρώστων, των εργαζομένων, των κρατουμένων και των οικογενειών τους», ενώ παράλληλα μίλησε για ανάγκη προώθησης «τρόπων ανανέωσης και ελπίδας».

Ο Πάπας στη αργότερα επισκέφθηκε την προστάτιδα της χώρας Παναγίας της Ευσπλαχνίας του Ελ Κόμπρε, κοντά στο Σαντιάγο ντε Κούμπα και στη συνέχεια αναμενόταν να μεταβεί στην Αβάνα αεροπορικώς για να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ραούλ Κάστρο.

Νωρίτερα, ο Κουβανός Πρόεδρος, Ραούλ Κάστρο, υποδεχόμενος τον Πάπα στο διεθνές αεροδρόμιο Αντόνιο Μασέο δήλωσε πως οι Κουβανοί είναι ένας μορφωμένος λαός που έχει θέσει ως στόχο να επιτύχει πλήρη δικαιοσύνη και έχει κάνει μεγάλες θυσίες αναφερόμενος στις προσπάθειες των ΗΠΑ να αφαιρέσουν από την Κούβα το δικαίωμα της ελευθερίας και της ειρήνης. Η χώρα συνεχίζει να αλλάζει, είπε, με βάση τους υψηλότερους στόχους που έχει θέσει ο Κουβανικός λαός και με την ελεύθερη συμμετοχή του στη λήψη των αποφάσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ