Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «PHONEMARKETING»
Αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία

Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Phonemarketing» (τηλεφωνικό κέντρο στη Ν. Ιωνία), ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας να επιβάλει την εκ περιτροπή εργασία του ενός 8ωρου τη βδομάδα (!) που μεταφράζεται σε μισθούς - «χαρτζιλίκια» των 120 έως 160 ευρώ το μήνα!

Η απόφαση πάρθηκε χτες - μετά την ολοκλήρωση της 48ωρης απεργίας - στη γενική συνέλευση των εργαζομένων, ενώ η νέα απεργία προκηρύχθηκε από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Αττικής και το Συνδικάτο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Παράλληλα οι εργαζόμενοι χτες πραγματοποίησαν και καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας και ορίστηκε τριμερής συνάντηση στις 4 του Απρίλη.

Αγρια εκμετάλλευση νέων στην «OTEPLUS»

Με το γράμμα του πρόσφατου αντεργατικού νόμου που προβλέπει μισθούς - εξαθλίωσης για τους νέους κάτω των 25 ετών συντάσσεται και η επιχείρηση «OTEPLUS» (θυγατρική του ΟΤΕ). Ετσι, σύμφωνα με το «δώρο» της κυβέρνησης προς τους επιχειρηματίες, οι νεοπροσλαμβανόμενοι στην επιχείρηση, κάτω των 25 ετών, με 8ωρη απασχόληση θα πληρώνονται με μισθό 511 ευρώ μεικτά (421 καθαρά), αντίστοιχα με 6ωρη απασχόληση 380 ευρώ και με 4ωρη απασχόληση 255 ευρώ μεικτά!

Το γεγονός καταγγέλλει το Συνδικάτο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και καλεί σε οργανωμένη συλλογική δράση απέναντι στην επίθεση της εργοδοσίας. Υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η μείωση των μισθών δεν θα αφορά μόνο τους νεοπροσλαμβανόμενους, «αλλά ετοιμάζονται περικοπές και στους μισθούς των υπαλλήλων των θυγατρικών που απασχολούνται είτε με ατομικές είτε με κλαδικές συμβάσεις εργασίας».

Το ΣΕΤΗΠ, μεταξύ άλλων, καλεί σε συσπείρωση και αγώνα για «πλήρη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο. Οχι στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Οχι στη μερική απασχόληση. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα κατάργησης των ΣΣΕ - αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ