Πέμπτη 29 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δικάζονται 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διώξεις και συμπαράστασης στους αγωνιστές μαθητές γίνεται σήμερα το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Σε δίκη με την κατηγορία της «παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας σχολείου», οδηγούνται σήμερα 11 μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, γιατί συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν πανελλαδικά σε όλα τα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία τον Οκτώβρη του 2010, με αίτημα την πρόσληψη καθηγητών για την κάλυψη των κενών καθώς και τη διανομή δωρεάν βιβλίων (μουσικών, καλλιτεχνικών, ξενόγλωσσων).

Στο πλευρό τους στέκονται γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές και καταγγέλλουν την ποινικοποίηση των αγώνων. Στάση εργασίας προκήρυξε η Δ' ΕΛΜΕ προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από τις 9 το πρωί.

Θυμίζουμε ότι τον Οκτώβρη του 2010, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν αποχές και πορείες διαμαρτυρίας προς το Δημαρχείο της Πυλαίας, μουσικές διαδηλώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους και δύο μονοήμερες καταλήψεις. Τότε, με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, είχαν κληθεί οι διευθυντές των σχολείων να δώσουν ονόματα μαθητών που πρωτοστατούσαν στις κινητοποιήσεις. Αυτή η διαδικασία, που είχε ξεσηκώσει τη μαζική και αγωνιστική αντίδραση γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, οδήγησε τελικά στο να δικάζονται αύριο οι 11 μαθητές του Μουσικού.

Στο πλευρό των διωκόμενων μαθητών στέκονται το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Ολοι οι φορείς καταδικάζουν τις συνεχιζόμενες δικαστικές διώξεις των μαθητών και με ανακοινώσεις τους απαιτούν να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους 11 αγωνιστές μαθητές, να καταργηθεί η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που στέλνει στα δικαστήρια αγωνιζόμενους μαθητές.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης, σημειώνει: «Εμείς οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ, στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές μας. Καμαρώνουμε γι' αυτούς όταν αγωνίζονται, ενισχύουμε και συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες τους, παλεύουμε να χτίσουμε το ταξικό μέτωπο και στην Παιδεία που θα σαρώσει την αντιλαϊκή πολιτική. Τώρα ειδικά, μπροστά στις εκλογές, είναι ευκαιρία να τιμωρήσουμε όπως αξίζει τα κόμματα του κεφαλαίου, ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς τους, ούτε να ξεγελαστούμε από τις Σειρήνες του ευρωμονόδρομου που γίνηκε εφιάλτης».

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης καλεί όλη τη μαθητική κοινότητα να αντιδράσει και να συνεχίσει ακόμη πιο μαχητικά τις κινητοποιήσεις της. «Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουμε όλοι εμείς οι μαθητές στο σχολείο και στο σπίτι μας, είναι οι υποκινητές των αγώνων μας. Οσο τσακίζουν τις οικογένειές μας, όσο στα σχολεία μας επικρατεί αυτή η άθλια κατάσταση, εμείς θα κινητοποιούμαστε για μόρφωση, δουλειά, ζωή. Στο σκαμνί η κυβέρνηση, και οι μηχανισμοί της, δεν στέλνει μόνο αυτούς που αγωνίζονται, στο σκαμνί στέλνει και τα δίκαια αιτήματά μας. Συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά, οργανωμένα - μαζικά - περιφρουρημένα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ