Παρασκευή 30 Μάρτη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
SUPER LEAGUE
«Για να μπορούμε να πουλήσουμε»

«Η Super League (SL) είναι Συνεταιρισμός που παράγει προϊόν. Ο πρώτος που θέλει καλό προϊόν είμαστε εμείς. Για να μπορούμε να το πουλήσουμε στον φίλαθλο, τον χορηγό κλπ. Αλλιώς ξέρουμε ότι "τα ψωμιά μας είναι λίγα"». Στις φράσεις αυτές του αναπληρωτή προέδρου της λίγκας, Γ. Μποροβήλου, περικλείεται - εκτός της ομολογίας των σκοπών της SL - η αιτία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου. Στην οποία παραβρέθηκαν θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι ΠΑΕ.

Ο Συνεταιρισμός των ποδοσφαιρικών εταιρειών ξεκινάει επιχείρηση εξωραϊσμού της (μερικής και συνολικής) εικόνας των εμπλεκομένων. Επιχειρεί - τουλάχιστον - να μετριάσει τον βαθμό συμμετοχής και ευθύνης τους (σε προσωπικό και θεσμικό επίπεδο) για το αποτέλεσμα που άπαντες βιώνουμε.

Ωστε, το «προϊόν», να καταστεί περισσότερο εμπορεύσιμο. Αλλά και να «αθωωθούν» - για το γίγνεσθαι - οι δομές. Σε αντίθετη περίπτωση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο, «μπορεί του χρόνου να καταλήξουμε σε ερασιτεχνικό αθλητισμό. Το λέμε εντελώς θεωρητικά και εύχομαι να μην γίνει». Το γιατί είναι αυτονόητο.

Ο Γ. Μποροβήλος μίλησε για «πανταχόθεν βολές κατά του ποδοσφαίρου», διόγκωση «μεμονωμένων περιστατικών γιατί πουλάνε» και λειτουργία του ποδοσφαίρου «σαν αμορτισέρ για να απορροφά γενικότερα προβλήματα». Μίλησε για μείωση των περιστατικών βίας κατά 70%, αποδέχτηκε ότι όσα παρουσιάζονται είναι έντονα «αλλά» ανέφερε «μεγάλο κομμάτι της βίας εισέρχεται στο γήπεδο από άλλους χώρους. Δεχόμαστε τη βία της κοινωνίας».

Η Super League και οι ΠΑΕ - μέλη της έχουν μερίδιο ευθύνης αλλά το μικρότερο, είναι η θέση τους. «Το 80% της ευθύνης είναι σε πολιτεία και αστυνομία» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Γ. Μώραλης. Αναφορικά με το θέμα αδειοδότησης παραδέχτηκε πως άλλαξε η απόφαση και οι ποινές, γιατί η ΕΠΟ ενημέρωσε την SL ότι «7-8 δεν παίρνουν άδεια. Δεν υπάρχουν στην Football League τόσες ομάδες που να πληρούν τα κριτήρια. Πώς θα γινόταν το επόμενο πρωτάθλημα; Με τι τηλεοπτικό συμβόλαιο κλπ.;». Αλλωστε όπως ευθαρσώς ανέφερε, «Η κάθε ομάδα είναι ΑΕ και αν δεν είναι εντάξει, υπάρχει το κράτος να ελέγξει (...). Εμείς είμαστε ένας εμπορικός οργανισμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ