Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Τριπλασιάζει τη φορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών

Σε επανακαταμέτρηση των τετραγωνικών των σπιτιών που έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία, συνυπολογίζει ακόμα και σπίτια σκύλων ή χαγιάτια

«Φουσκώνει» τα τετραγωνικά όλων των σπιτιών στη Ζάκυνθο (φωτ.) η δημοτική αρχή για να αυξήσει τα έσοδά της κατά 4 εκατ. ευρώ
«Φουσκώνει» τα τετραγωνικά όλων των σπιτιών στη Ζάκυνθο (φωτ.) η δημοτική αρχή για να αυξήσει τα έσοδά της κατά 4 εκατ. ευρώ
Στον τριπλασιασμό των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού που επιβάλλονται στις εργατικές λαϊκές οικογένειες της Ζακύνθου προχωρά η δημοτική αρχή (ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ - Οικολόγοι Πράσινοι). Αυτό γίνεται μέσω της επανακαταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων όλων των κτισμάτων που ο δήμος έχει αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία.

Στον υπολογισμό των τετραγωνικών συμπεριλαβάνονται ακόμα και «σπίτια» σκυλιών ή χαγιάτια. Ηδη, οι πρώτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ με τα νέα τετραγωνικά των σπιτιών και συνακόλουθα αυξημένα τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν φτάσει σε κατοίκους. Οπως καταγγέλλουν πολλοί από αυτούς, άλλοτε τα τετραγωνικά μέτρα των σπιτιών είναι διπλάσια (π.χ. από 200 τ.μ. έρχεται 400 τ.μ.) και άλλοτε υπερδιπλάσια (π.χ. από 39 τ.μ. έρχεται 176 τ.μ.). Η δημοτική αρχή από την πλευρά της απαντά σε αυτές τις περιπτώσεις πως μέχρι τα τυχόν λάθη διορθωθούν, οι πολίτες να πληρώνουν κανονικά τα τέλη και στο μέλλον όποια διαφορά προκύψει δεσμεύεται πως θα επιστραφούν τα χρήματα πίσω!

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ «το νέο χαράτσι που επέβαλε η Δημοτική Αρχή του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Οικολόγων Πράσινων στα φτωχά λαϊκά στρώματα του νησιού με την επανακαταμέτρηση των τ.μ. εκτινάσσει τα έσοδα του Δήμου από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού από τα 2 στα 6 εκατομμύρια ευρώ, και επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ότι πρόκειται για αδίστακτο μηχανισμό του αστικού κράτους που λειτουργεί προς όφελος της πλουτοκρατίας.

Εξειδικεύουν την κεντρική βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εφάρμοζαν οι μέχρι και σήμερα Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά και αυτή της μαύρης συγκυβέρνησής τους τώρα. Πρόκειται για πολιτική αφαίμαξης της λαϊκής οικογένειας και σε τοπικό επίπεδο.

Παρέμβαση της ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα του νησιού να παλέψουν μέσα από τα συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές για: Την κατάργηση του μέτρου της επανακαταμέτρησης των τετραγωνικών μέτρων. Την αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στα ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων. Την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου και της εκκλησιαστικής περιουσίας. Την κατάργηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού στους ανέργους, στους απολυμένους και στους φτωχούς μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες , σε μονογονεϊκές οικογένειες, στα ΑμΕΑ και στα σχολεία. Την αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό προς την Τοπική Διοίκηση και την απόδοση όλων των ποσών από τους ΚΑΠ, που παράνομα παρακρατούν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και οι συγκυβερνήσεις τους με τον ΛΑΟΣ.

Η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη του νησιού, κάθε λαϊκή οικογένεια, μαζί με τα συνδικάτα και τις Λαϊκές Επιτροπές, σε οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή απέναντι στα μέτρα της μαύρης συγκυβέρνησης και της τοπικής Δημοτικής Αρχής. Καλεί σε οργανωμένη πάλη με τους κομμουνιστές για την ανατροπή τους, τη μη εφαρμογή τους στην πράξη, σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας όπως ακριβώς έκαναν και με τα χαράτσια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ