Σάββατο 31 Μάρτη 2012 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ
Επιβάλλουν ΦΠΑ ακόμη και στο νερό!

Η κυβέρνηση με διάφορες νομοθετικές ρυθμίσεις μετατρέπει τους καλλικρατικούς δήμους, σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς που χαρατσώνουν διαρκώς τους δημότες τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αλλαγή της νομοθεσίας που επιβάλλει πλέον οι δημότες να πληρώνουν ΦΠΑ ακόμη και σε δήμους οι οποίοι τους υδροδοτούν.

Σημειώνουμε ότι ο νόμος 2859/2000 (άρθρο 22, 1γ) εξαιρούσε από το ΦΠΑ τους δήμους για την υδροδότηση και την αποχέτευση όταν τις παρέχουν στους δημότες τους χωρίς να διαθέτουν για το σκοπό αυτό δημοτικές επιχειρήσεις. Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι με «φωτογραφική» διάταξη στο νόμο 4002/2011 (άρθρο 18, παράγραφος 3β), υποχρεώνει όλους τους δήμους και της κατηγορίας αυτής να επιβάλλουν ΦΠΑ 13% για το νερό και 23% για όλες τις υπόλοιπες παροχές (τέλη αποχέτευσης, πάγια κλπ.).

Σε πολλούς μάλιστα δήμους που οι λογαριασμοί έρχονται μια φορά το χρόνο στους δημότες, είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένοι», καθώς ο ΦΠΑ δεν επιβάλλεται μόνο για το διάστημα του τελευταίου τετράμηνου (δηλαδή από τον Αύγουστο και μετά που ψηφίστηκε ο νέος νόμος), αλλά αναδρομικά από τις αρχές του χρόνου. Αυτό ακριβώς έγινε στον καλλικρατικό Δήμο Διστόμου - Αράχοβας - Αντίκυρας, όπως μας καταγγέλλει αναγνώστης μας, ο οποίος πήρε έναν τέτοιο «φουσκωμένο» λογαριασμό ύδρευσης - αποχέτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ