Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΠΙΚΗ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Συμφωνία - εργαλείο για την αντιλαϊκή πολιτική

«

Αναβαθμισμένο» ρόλο στην υλοποίηση των κεντρικών επιλογών του κράτους υπέρ του κεφαλαίου και σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, διεκδικούν για λογαριασμό της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης οι περιφερειάρχες της χώρας και μάλιστα με το «υψηλό» πατρονάρισμα της ΕΕ. Σε χτεσινή συνεδρίασή της, η Ενωση Περιφερειών Ελλάδας συμφώνησε στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανάμεσα στην ίδια, το υπουργείο Εσωτερικών, την Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας και την Ομάδα Δράσης της ΕΕ («Task Force»). Αυτό ορίζει μια σειρά από άξονες με βάσει τους οποίους πρωτίστως θα υλοποιηθούν οι αντιλαϊκές κατευθύνσεις.

Στους άξονες αυτούς περιλαμβάνονται, ανάμεσα σε άλλα: Χωροταξία και πολεοδομικός σχεδιασμός - Στόχος να εξυπηρετηθούν οι κατευθύνσεις της αλλαγής χρήσεων γης, της συγκέντρωσής της και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας. Κοινωνική πολιτική - Η κατεύθυνση είναι να υλοποιηθεί αποτελεσματικότερα η πολιτική της μεταφοράς των ευθυνών κοινωνικών υπηρεσιών στους δήμους και τις περιφέρειες. Διαχείρισης της περιουσίας της τοπικής διοίκησης, ώστε να εξυπηρετηθούν οι «αναπτυξιακές» ανάγκες και όχι οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε πράσινο και ελεύθερο χώρο. Για την εκποίηση, της δημόσιας περιουσίας, προκρίνεται η μέθοδος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα. Συμμετοχή της τοπικής διοίκησης στην εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος. Προσαρμογή της δομής της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης στις ανάγκες της επιχειρηματικής δραστηριότητας, και προώθηση προγραμμάτων αξιολόγησης των εργαζομένων σε αυτή.

Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε ότι το εν λόγω πρωτόκολλο αποτελεί ένα εργαλείο υλοποίησης των αναδιαρθρώσεων στο χώρο της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης και εξυπηρετεί την ενδυνάμωση του ρόλου της στην υλοποίηση των κεντρικών επιλογών του αστικού κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ