Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΖΑΝΗ
Κινητοποίηση για το στρατόπεδο συγκέντρωσης

Δυναμική κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, που συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, διοργανώνουν οι κάτοικοι της Νεάπολης και άλλων οικισμών του Δήμου Βοΐου, που εναντιώνονται στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

Στο μεταξύ, όχι στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης είπε και το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστίδος Καστοριάς, αλλά και οι κάτοικοι του οικισμού Κωσταράζι του Δήμου, όπου η κυβέρνηση σχεδιάζει την εγκατάσταση τέτοιου στρατοπέδου. Την αντίθεσή της στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών αποφάσισε και εκφράζει με ψήφισμά της και η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας. Εξαίρεση στη γενικευμένη αντίθεση που εκφράζεται στην περιοχή, αποτελεί η περίπτωση της διοίκησης του Δήμου Δεσκάτης, καθώς ο δήμαρχος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο δημιουργίας παρόμοιου κέντρου σε έκταση της περιοχής.

Στη γραμμή στήριξης των κυβερνητικών σχεδιασμών, μπήκε η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας με τη σύμφωνη γνώμη των αιρετών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και δηλώνει ότι «θα συνδράμει στην ίδρυση, κατασκευή, δημιουργία και λειτουργία τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ