Τρίτη 3 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Απογειώνει την κοροϊδία και τις αυταπάτες

Το ευρώ «είναι το μεγάλο μας όπλο», λέει ο Αλ. Τσίπρας και διαβεβαιώνει για διαχείριση εντός των τειχών

Φουντώνει την προπαγάνδα για τη διαχειριστική ικανότητα της κυβέρνησης που οραματίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, καλλιεργώντας αυταπάτες για διέξοδο από την κρίση υπέρ του λαού με αλλαγή κυβέρνησης και όχι αλλαγή τάξης στην εξουσία. Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι η αριστερή κυβέρνηση που επιδιώκει με δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, είναι ικανή να φοβίσει την ΕΕ των μονοπωλίων, παρά το γεγονός ότι καμιά διάθεσε δεν έχει να συγκρουστεί με την εξουσίας τους.

Απογειώνοντας την κοροϊδία, ο Αλ. Τσίπρας ισχυρίζεται (Real fm): «Υπάρχει δρόμος. Δεν μπορεί να θεωρήσουμε ότι μια πολιτική που καταστρέφει εν τέλει και την ίδια την ΕΕ, θα είναι μια πολιτική που δεν θα αναθεωρηθεί. Θα αναθεωρηθεί, αλλά το δυστύχημα για μας (...) είναι ότι όταν θα αναθεωρηθεί για μας θα είναι πάρα πολύ αργά για μας τους Ελληνες και την Ελλάδα. Συνεπώς μια μεγάλη ανατροπή σ' αυτές τις εκλογές θα είναι και ένα ισχυρό μήνυμα στην Ευρώπη, ένα ισχυρό μήνυμα για αλλαγή πολιτικής (...) Εάν την επομένη των εκλογών έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή σε μια κυβέρνηση που έχει προγραμματικό στόχο την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, αυτό θα είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό πολιτικό γεγονός που δεν θα αφήσει την Ευρώπη ατάραχη»!

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μπερδεύει τον ίσκιο με το μπόι του, ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κρύβει ότι κυβερνητικά σχήματα σαν αυτά που επιδιώκει έχουν δοκιμαστεί και μάλιστα με επιτυχία από τη αστική τάξη στην ΕΕ, βγάζοντας για λογαριασμό της τη βρώμικη δουλειά και στέλνοντας το κίνημα χρόνια πίσω. Τίποτα απ' όλα αυτά που λέει ο Τσίπρας δεν πρόκειται να γίνει από μια κυβέρνηση που θέλει να σταθεροποιήσει την ΕΕ των μονοπωλίων και από πολιτικές δυνάμεις που βλέπουν σαν μονόδρομο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Ο ίδιος, άλλωστε, διακήρυξε ότι «τον προσδιορισμό της λύσης μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο τον βλέπουμε κι εμείς», αφού η ΕΕ και το ευρώ «είναι το μεγάλο μας όπλο»!

Ο επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ακόμα να υπάρξει μέριμνα της τελευταίας στιγμής, ώστε το μπόνους των πενήντα εδρών που προβλέπει ο εκλογικός νόμος για το πρώτο κόμμα, να δοθεί αυτή τη φορά μόνο «αν έχει ένα ποσοστό που να το δικαιολογεί και που είναι συμβατό με τη λογική του νομοθέτη»! Θυμίζουμε ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν κάνει σημαία τους το μπόνους αυτό, κάθε φορά που απευθύνονται στο ΚΚΕ για εκλογική συμμαχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ