Τετάρτη 4 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Σκόπιμα στρέφει την κουβέντα στο θέμα των μεταναστών

Προχωρά στην υλοποίηση των κατασταλτικών μέτρων

Phasma

Στην υλοποίηση των κατασταλτικών μέτρων σε βάρος των μεταναστών που έχει ανακοινώσει προχωρά η συγκυβέρνηση. Την ίδια στιγμή συνεχίζει να πυροδοτεί τη συζήτηση γύρω από το πραγματικά οξυμένο πρόβλημα του κέντρου της Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της χώρας. Και συνδέει όλα αυτά τα προβλήματα με την ύπαρξη μεταναστών. Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να στρέψει εκεί τη συζήτηση και μπροστά στις εκλογές να αποπροσανατολίσει από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά.

Σε αυτό το πλαίσιο, χτες, ο υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης κατά την παρουσίαση των 200 νέων αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα θα λειτουργήσει στην Αττική το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών χωρίς χαρτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το στρατόπεδο θα λειτουργήσει σε εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ. στην Αμυγδαλέζα. Αυτές οι πληροφορίες προκάλεσαν τις αντιδράσεις κατοίκων που προχώρησαν σε κινητοποίηση χτες το απόγευμα.

Σημειώνεται ότι τελικά δεν κατατέθηκε προχτές στη Βουλή η τροπολογία που αφορούσε τη συγκρότηση τριών στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών ανά περιφέρεια, μετά από αντιρρήσεις της ΝΔ. Οι τελευταίες αφορούσαν το γεγονός ότι η τροπολογία δεν όριζε σε ποια σημεία θα γίνουν. Η τροπολογία που τελικά κατατέθηκε - χτες αποσύρθηκε για να κατατεθεί την επόμενη βδομάδα - προβλέπει τον εγκλεισμό αλλοδαπών που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες ή προέρχονται από χώρες όπου υπάρχουν λοιμώδη νοσήματα. Είναι άκρως υποκριτικό να επικαλούνται προστασία δημόσιας υγείας όταν έχουν θεσπίσει μέτρα που προβλέπουν ότι όταν ένας μετανάστης ασθενής πάει σε δημόσιο νοσοκομείο και ζητήσει βοήθεια, μπορεί να συλλαμβάνεται και να απελαύνεται.

Κινητοποίηση στην Κοζάνη

Κινητοποίηση στο διοικητήριο της ΖΕΠ στην Κοζάνη, όπου συνεδρίαζε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν χτες το απόγευμα οι κάτοικοι της Νεάπολης, της Εράτυρας, του Τσοτυλίου, της Σιάτιστας και άλλων οικισμών του Δήμου Βοΐου, ζητώντας από το Συμβούλιο, να πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

Το πρωί, επικράτησε ένταση στην είσοδο του στρατοπέδου «Πόρτη» στη Νεάπολη, όταν ομάδα ανδρών του στρατού απαίτησε από τους κατοίκους που περιφρουρούν το χώρο, να τούς επιτρέψουν να μπουν για να πραγματοποιήσουν τοπογραφικές μετρήσεις. Οι κάτοικοι που έχουν αποκλείσει την είσοδο αντιδρώντας στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης, τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, αλλά εκείνοι άρχισαν να απειλούν ότι θα καλέσουν αστυνομία και ΜΑΤ για να τους απομακρύνουν. Παρέμβαση προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, πραγματοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής. Ζήτησε να μην παρέμβουν δυνάμεις καταστολής για να χτυπήσουν τη λαϊκή κινητοποίηση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στη συνέχεια, και αφού αποχώρησε η ομάδα του Στρατού, η ένταση εκτονώθηκε.

Στο Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών, το Δημοτικό Συμβούλιο, με απόφασή του είπε «ναι» στη δημιουργία στρατοπέδου συγκέντρωσης μεταναστών σε δημοτικές εκτάσεις που προτίθεται να διαθέσει, καθώς στρατόπεδο δεν υπάρχει. Κατά της απόφασης ψήφισε ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ εκλεγμένος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ