Πέμπτη 5 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Απήργησαν απαιτώντας τα δίκια τους

Καθολική ήταν η συμμετοχή των έκτακτων εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη χτεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε ο Σύλλογος, ενώ αντίστοιχα μαζική ήταν και η συμμετοχή του μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού στην 4ωρη στάση εργασίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στους εκτάκτους.

Ετσι, χτες, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης δεν έγιναν μαθήματα. Το μόνο μάθημα που παραδόθηκε και συζητήθηκε διεξοδικά είναι αυτό της αναγκαιότητας του ενωμένου και συντονισμένου αγώνα όλων των εργαζομένων και των σπουδαστών, απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται. Στη διάρκεια της κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκαν περιοδείες στους χώρους του ΤΕΙ και συζητήσεις για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Οι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ διεκδικούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων (από το Νοέμβρη του 2011) για τους εκτάκτους, την υπογραφή των Συμβάσεών τους για το εαρινό εξάμηνο, την αύξηση των κονδυλίων για το Εκτακτο Εκπαιδευτικό Προσωπικό, την αύξηση του προϋπολογισμού συνολικά για την Ανώτατη Εκπαίδευση, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων των εργαζομένων και την καταβολή επιδόματος ανεργίας. Αντιδρούν στη μείωση των επιδομάτων, στην εφαρμογή του νόμου - πλαισίου, που οδηγεί στην ολοκληρωτική μετατροπή της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε εμπόρευμα, απαξιώνει τα πτυχία, αλλά και στο «κούρεμα» του χρέους, που έγινε στις πλάτες του λαού της χώρας και σε βάρος της Παιδείας και της Υγείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ