Παρασκευή 23 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ
Απίστευτα τα πάθη των εργατών στα εργοστάσια της ΝΙΚΕ!

ΠΟΡΤΛΑΝΤ.-

Πόσο απέχει η κόλαση του Δάντη από τα 25 εργοστάσια της γερμανικής εταιρίας αθλητικών ειδών «ΝΙΚΕ» στην Ινδονησία; «Ελάχιστα», απαντά η έρευνα της οργάνωσης «Παγκόσμια Συμμαχία», που διενεργήθηκε για λογαριασμό της ίδιας της βιομηχανίας!

Να, λοιπόν, κάποια αδρά αριθμητικά νούμερα για το τι τραβούν οι εργαζόμενοι στα κολαστήρια της ΝΙΚΕ στην Ινδονησία: Το 30% των εργαζομένων έχει παρενοχληθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά. ΤΟ 96% των εργαζομένων αμείβεται με ένα δολάριο τη μέρα. Το 60 με 90% δεν έχει ιατρική περίθαλψη. Το 56% των εργαζομένων υβρίζεται από τους επιστάτες. Ενα 13% τιμωρείται για διάφορους λόγους, καθαρίζοντας τουαλέτες ή τρέχοντας γύρω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για κάποιες ώρες.

Η ΝΙΚΕ, που πλήρωσε 7.800.000 δολάρια για να λάβει τα πορίσματα της παραπάνω έρευνας, ανακοίνωσε πως θα ζητήσει επιβεβαίωση των παραπάνω στοιχείων από ανεξάρτητο μέρος και πως αργότερα θα εφαρμόσει σχέδιο εξυγίανσης στα 25 εργοστάσια που διαθέτει στην Ινδονησία.

Οσο για την οργάνωση «Παγκόσμια Συμμαχία», εκπρόσωπός της δήλωσε πως του χρόνου θα επαναλάβει την έρευνα σε εννιά από τα 25 εργοστάσια της ΝΙΚΕ στην Ινδονησία. Να υποθέσουμε ότι μέχρι τότε το 30% των εργαζομένων θα δέχεται σεξουαλικές παρενοχλήσεις και πως το 90% θα αμείβεται με 380 δρχ. την ημέρα;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ