Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αδιέξοδο σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Το αδιέξοδο της οικονομικής κατάστασης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ συζητήθηκε στη σύνοδο των πρυτάνεων και στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ, που έγιναν χτες. Μετά το «κούρεμα» των λογαριασμών των ιδρυμάτων, αλλά και το γεγονός πως δεν εγκρίθηκαν ολόκληροι οι προϋπολογισμοί των ιδρυμάτων για το 2012, τα ιδρύματα αντιμετωπίζουν, κυριολεκτικά, πρόβλημα επιβίωσης.

Στην ανακοίνωση της συνόδου πρυτάνεων σημειώνεται πως τα Πανεπιστήμια «αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις πλέον στοιχειώδεις ανάγκες τους, όπως η φοιτητική μέριμνα, καθώς και το εκπαιδευτικό και ερευνητικό τους έργο». Αντίστοιχα ήταν τα συμπεράσματα για τα ΤΕΙ, στη σύνοδο των προέδρων. Τα ΤΕΙ θ' αντιμετωπίσουν πρόβλημα στοιχειώδους λειτουργίας μετά το Πάσχα.

Υπενθυμίζουμε πως η κυβέρνηση αφαίρεσε από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, με το PSI (Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους) 187 εκατ. ευρώ (87 από τα Πανεπιστήμια και 100 απ' τα ΤΕΙ). Μετά το υπουργείο Παιδείας υποσχέθηκε αποδέσμευση προϋπολογισμών του 2012, αλλά τελικά ανακοινώθηκε πως θα υπάρχει κάλυψη μόνο μέχρι τον Ιούλιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ