Τετάρτη 11 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Μαθητές τίμησαν τους αλύγιστους της ταξικής πάλης

Επίσκεψη στις φυλακές του Ιτζεδίν

Συγκέντρωση μαθητών στην Πάτρα
Συγκέντρωση μαθητών στην Πάτρα
Τους αλύγιστους της ταξικής πάλης και όσους κομμουνιστές και αγνούς αγωνιστές του λαού μας μαρτύρησαν στις φυλακές του Ιτζεδίν τίμησε την προηγούμενη Κυριακή 8 Απρίλη η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, διοργανώνοντας για τους μαθητές εκδήλωση στο χώρο των φυλακών.

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη με τους μαθητές, μέσα και από αφηγήσεις του Ηλιάκη Λευτέρη και Ρακόπουλου Κώστα, μέλη του παραρτήματος Χανίων της ΠΕΑΕΑ, να έρχονται σε επαφή για πρώτη φορά με το πώς ζούσαν οι κρατούμενοι, πώς διεκδικούσαν και οργάνωναν τον αγώνα τους από μέσα, αλλά και για τα βασανιστήρια που τους έκαναν για να αποκαλύψουν ονόματα και να προδώσουν το Κόμμα τους, το ΚΚΕ.

Το πρόγραμμα της εκδρομής είχε πρώτα περιήγηση στις φυλακές του Ιτζεδίν, έπειτα στο νεκροταφείο του χωριού Καλαμίου με κατάθεση στεφάνου στην πλάκα των εκτελεσθέντων κομμουνιστών και, τέλος, στο χωριό των Αρμένων όπου προβλήθηκε dvd για το Ιτζεδίν (έκδοση της Οργάνωσης Χανίων του 2008).

Οι μαθητές συγκινήθηκαν και ένιωσαν ενθουσιασμό μπροστά στη δύναμη και την αποφασιστικότητα των κομμουνιστών στις άθλιες συνθήκες και εμπνεύστηκαν με το παράδειγμα της αλύγιστης ταξικής πάλης. Αναδείχθηκε ότι το κύριο στοιχείο που τους κράταγε αλύγιστους ήταν η αρχή της συλλογικότητας και η συντροφικότητα, αλλά και το ότι αδιάκοπα και παράνομα μέσα στη φυλακή μελετούσαν τη μαρξιστική - λενινιστική θεωρία. Σημαντική συμβολή είχε η μαζική και οργανωμένη αντίσταση των οικογενειών, φίλων και οπαδών του ΚΚΕ που ήταν έξω από τις φυλακές.

Συσκέψεις και συγκεντρώσεις

Από την επίσκεψη μαθητών στις φυλακές του Ιτζεδίν
Από την επίσκεψη μαθητών στις φυλακές του Ιτζεδίν
Παράλληλα συνεχίζονται οι συσκέψεις και συγκεντρώσεις των Οργανώσεων της ΚΝΕ με μαθητές με σύνθημα «Η πρώτη σου ψήφος να είναι ανυπότακτη». Πολύ πετυχημένη ήταν μια τέτοια συγκέντρωση που έγινε το περασμένο Σάββατο στην Πάτρα (φωτ.).

Με το ίδιο θέμα σήμερα διοργανώνονται συσκέψεις:

-- Στο Χαϊδάρι, στις 7 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ.

-- Στη Λούτσα, στις 7.30 μ.μ., αίθουσα σωματείου συνταξιούχων. Ομιλητής Σωτήρης Αγγελόπουλος, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρημάζει ένας τόπος στενά δεμένος με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος(2018-12-01 00:00:00.0)
Την Πέμπτη ξεκινά η έκθεση αρχειακού υλικού(2015-12-01 00:00:00.0)
Δραστηριότητες για μικρούς μαθητές(2013-07-06 00:00:00.0)
Δραστηριότητες για μικρούς μαθητές(2013-07-06 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις της ΚΝΕ(2012-04-04 00:00:00.0)
Μαρτυρικές σελίδες της ιστορίας του λαού μας(2001-07-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ