Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ICAP
Γενικεύεται και κλιμακώνεται το τσάκισμα των μισθών

Η επιδείνωση των καπιταλιστικών εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου αποτυπώνεται ακόμα και στην τελευταία τριμηνιαία έρευνα της ICAP People Solutions.

Από τα συμπεράσματα που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζουν τις απολύσεις και ταυτόχρονα αυξάνονται εκείνες που μειώνουν μισθούς. Και, ακόμη, καταγράφεται «πρόθεση περαιτέρω κινητικότητας στον τομέα αυτό μετά τα μέσα Μάη», ενώ «κινείται αυξητικά η πρόθεση μείωσης των παροχών».

Δηλαδή, κατά δήλωση των επιχειρηματιών που συμμετέχουν στην έρευνα της ICAP, έχουν ήδη αποφασίσει παραπέρα μειώσεις μισθών το επόμενο διάστημα γενικεύοντας και κλιμακώνοντας την αδιάκοπη επίθεση στην εργατική δύναμη για τη διάσωση της κερδοφορίας των επιχειρήσεών τους.

Επιπλέον, αυξάνονται οι επιχειρήσεις που δίνουν κατώτατο μισθό μικρότερο από 1.000 ευρώ σε νεοπροσληφθέντες με πτυχίο και μεταπτυχιακό σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο, πράγμα που μαρτυρά τη γενικευμένη εφαρμογή του γκρεμίσματος των μισθών με βάση τις αποφάσεις κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας. Την ίδια στιγμή, όμως, «στο σύνολο των εταιρειών», σύμφωνα με τους συντάκτες της έρευνας, παρατηρείται μεγαλύτερη αξιοποίηση του ΛΑΕΚ, των κονδυλίων, δηλαδή, που ροκανίζουν οι εργοδότες στο πλαίσιο των προγραμμάτων για «εκπαίδευση» των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ