Πέμπτη 19 Απρίλη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Ψάχνουν τις καταναλώσεις νερού, ρεύματος, τηλεφώνου...

Ηλεκτρονική καταγραφή για όλες τις δαπάνες διαβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών. Προκαλούν με τη φοροδιαφυγή, προετοιμάζουν τα επόμενα αντικειμενικά χαράτσια

Το μαζικό φακέλωμα των λαϊκών νοικοκυριών, η πλήρης καταγραφή των κάθε είδους δαπανών, όπως αυτές που αφορούν στην πληρωμή των τιμολογίων για ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, ύδρευση, οι μικροδοσοληψίες στις τράπεζες, οι υποχρεωτικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία κ.ά., αποτελεί τη νέα πρόκληση από τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και των κομμάτων της (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ) και προαναγγέλλει ταυτόχρονα τη σφοδρή κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής που σκοπεύουν να ξετυλίξουν αμέσως μετά τις εκλογές.

Με υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης βάζουν τις πρώην ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ κλπ.), τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες κ.ά. να στέλνουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών τα ηλεκτρονικά αρχεία με τις δαπάνες για τον καθένα πελάτη τους ξεχωριστά.

Η ψευδολογία, ο κυνισμός και η πρόκληση απέναντι στα βάσανα του λαού έχουν και συνέχεια. Επικαλούνται τον ...περιορισμό της φοροδιαφυγής, λες και τα κάθε είδους σαπρόφυτα, μονοπώλια, μεγαλομέτοχοι, επιχειρηματικοί όμιλοι θα έπεφταν στο «δόκανο» μέσα από τους λογαριασμούς του ...νερού ή από τις τραπεζικές καταθέσεις που έτσι κι αλλιώς έχουν το ελεύθερο να διακινούνται στις τράπεζες της Ελβετίας, τους κάθε είδους φορολογικούς παραδείσους της πλουτοκρατίας. Το μέτρο προβλέπεται στις διατάξεις του αρχικού εφαρμοστικού νόμου. Η συγκυβέρνηση με την υπουργική απόφαση έρχεται τώρα να το βάλει στην πράξη για τα φετινά εισοδήματα. Σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τα όποια ευρήματα με κατεύθυνση τα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των λαϊκών στρωμάτων, επιβάλλοντας νέα τρανταχτά χαράτσια ακόμη και πάνω σε ανύπαρκτα εισοδήματα όπως οι ίδιοι - με το έτσι θέλω - θα τα προσδιορίζουν με βάση τα δήθεν αντικειμενικά κριτήρια διαβίωσης.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει:

Υπόχρεοι στην υποβολή ηλεκτρονικών αρχείων είναι οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, εταιρείες ύδρευσης, πιστωτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών, Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, ιδιωτικά θεραπευτήρια, δημόσια θεραπευτήρια, κλινικές των Ταμείων ασφάλισης, επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης και το χρηματιστήριο.

Πρώην ΔΕΚΟ και άλλοι πάροχοι διαβιβάζουν το ύψος της κατανάλωσης και της δαπάνης για κάθε νοικοκυριό ξεχωριστά, μαζί με το ΑΦΜ του πελάτη τους.

Τα Ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές εισφορές σε αυτά (είτε μέσω εργοδοσίας είτε άμεσα από τους ασφαλισμένους) καθώς και για τις προαιρετικές εισφορές.

Οι τράπεζες για τα δάνεια που έχουν χορηγήσει, τα υπόλοιπα και τις κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών και κάθε άλλο στοιχείο που θεωρείται αναγκαίο στις διαδικασίες «ελέγχου και διασταύρωσης».

Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου που προβλέπεται για την κατηγορία.

Τα νοσοκομεία τα στοιχεία, το ΑΦΜ γιατρών και παραστατικά για την κάθε ιατρική πράξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ